in

Zwangere vrouw in Kruidvat mishandeld door woeste moeders, onder het oog van hun kinderen

Onder het oog van hun eigen kinderen hebben twee jonge moeders een zwangere vrouw mishandeld in de Kruidvat in Vlaardingen. Het zwangere slachtoffer kreeg klappen en een knietje in haar buik. De daders verschenen dinsdag voor de politierechter. ,,Het werd zwart voor onze ogen.’’

Als de 19-jarige Linda D. voor de Kruidvat in Vlaardingen op 28 september toevallig haar dochtertje ziet, wil ze het kind een knuffel geven. Door opvoedingsproblemen mag ze haar meisje, die wordt verzorgd door de moeder van Linda, maar eens per maand een uurtje zien.

Lees ook
Bizar: Linda moet geslachtsdeel van haar man 3 jaar lang schoonmaken omdat hij het niet doet

Als D. haar dochter uit de kinderwagen pakt, steken de nieuwe vriendin van haar ex en de oma daar een stokje voor. Eerstgenoemde pakt het meisje van D. af. ,,Ze werd uit mijn handen getrokken. Ik vond het puur respectloos van haar. De druppel was dat zij de moederrol overneemt. Dat maakte bij mij een error,’’ vertelt D. dinsdag in de rechtbank.

Klap in het gezicht
Samen met haar vriendin Brenda B. (20), die haar dochtertje bij zich heeft, wandelt D. achter de twee met haar dochter aan als die de Kruidvat inlopen. In het gangpad gaat het mis. D. geeft de nieuwe vriendin van haar ex een klap in het gezicht.

Als het slachtoffer terugslaat, zet B. haar kind op de grond en stapt op de vrouw af. Die gilt ‘Ik ben zwanger, ik ben zwanger’, maar krijgt toch een knietje in haar buik. Gelukkig zonder gevolgen.

Lees ook
Kind zwaargewond na aanrijding met tram in Den Haag

Moederziel alleen in gangpad
De rechter toont in de zaal een camerabeeld van haar kleine dochtertje dat beteuterd in het gangpad staat te kijken naar de twee woeste moeders die iemand mishandelen. B. huilt. ,,Dat raakt me.’’

,,Die heeft hier naar zitten kijken, net als het andere meisje’’, zegt de rechter als ze zich tot D. richt. ,,Wat er ook speelt, je bent allebei een voorbeeld voor uw kinderen.’’ Mondjesmaat betuigen de vrouwen spijt.

B. krijgt op advies van deskundigen vanuit het jeugdstrafrecht 40 uur voorwaardelijke werkstraf. D. 50 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Beiden mogen geen contact opnemen met het slachtoffer.

Audi-rijder wil ambulance van de weg drukken

Vier kinderen uit Zwolle ontvoerd