in

Zwangere vrouw (28) en zoontje (5) gewurgd: Man (33) was onder invloed van cannabis en cocaïne

De 33-jarige man die in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 28-jarige partner en zoontje van 5 vermoordde in Dendermonde, was onder invloed van cannabis en cocaïne. Dat meldt zijn advocaat Dirk De Maerschalck nadat zijn cliënt deze ochtend voor de onderzoeksrechter verscheen. De slachtoffers werden om het leven gebracht door wurging.

De feiten speelden zich vrijdagavond af in de Werkplaatsstraat in Sint-Gillis-bij-Dendermonde. De vrouw, die overigens zwanger was, zou de man, I.Y. (33), hebben aangesproken op zijn druggebruik, waarna zijn stoppen doorsloegen. Daarop wurgde hij haar en hun zoontje van 5 jaar. Om 6 uur gisterochtend ging hij – na een nachtje ontnuchteren – zichzelf dan aangeven in het politiekantoor van Dendermonde. Daarbij vertelde hij dat hij zijn vrouw en kind om het leven had gebracht. De hulpdiensten vonden in de slaapkamer de twee lichamen van moeder en kind. Voor hen kon er geen hulp meer baten.

Lees ook
Zwangere vrouw in Kruidvat mishandeld door woeste moeders, onder het oog van hun kinderen

Er werd gisteren een bloedstaal afgenomen om na te gaan of de man onder invloed was tijdens de feiten. De man verklaarde intussen wel al zelf dat hij onder invloed was van cannabis en cocaïne. Dat meldt zijn advocaat Dirk De Maerschalck na de voorleiding van deze ochtend bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. “Het gaat hier om zeer ernstige feiten die gebeurd zijn in het appartement, we kunnen echt wel spreken van een ramp”, zegt Dirk De Maerschalck. “Hij begint stilaan te beseffen wat hij heeft gedaan. Hij zag zijn vrouw en zijn kindje liggen en is zich dan gaan aangeven bij de politie”, klinkt het. De man werd aangehouden en zal zich vrijdag opnieuw voor de raadkamer moeten verantwoorden. “De drugs is de pest van de maatschappij, en dat is hier nogmaals bewezen.”

Lees ook
Brand in flatgebouw: tien doden, onder wie vijf kinderen

Het koppel had in het verleden al vaker ruzie gehad. Ze zouden ook verschillende keren uit elkaar zijn gegaan, maar enkele maanden geleden verzoenden ze zich waarna ze in het appartement in de Werkplaatsstraat gingen wonen. De politie moest daar regelmatig ook al eens tussenkomen. Daar liep het vrijdag waarschijnlijk opnieuw mis na een nieuwe ruzie waarbij zijn vrouw hem gewezen heeft op het druggebruik. Die is dan uit de hand gelopen en heeft dan zijn echtgenote en zoon gewurgd. De autopsie loopt nog steeds op de lichamen, en meer informatie is hierover nog niet bekend.

Advocaat Jeroen D’Hondt verdedigt de belangen van de familie, maar hij hoopt vooral zo snel mogelijk antwoorden te krijgen. “Het is voor hen heel moeilijk om alle info via de media te vernemen. Ze hebben heel veel vragen over wat er gebeurd is en het is bijzonder lastig voor hen. We hopen dan ook snel meer duidelijkheid te krijgen”, aldus D’Hondt.

Vader uit Vught doodt zijn dochtertje van 4 maanden

Sophia: Met één wenkbrauw krijg ik meer aandacht van mannen