in

Zoey (5) verkracht en vermoord nadat moeder haar uit huis zette

KANSAS – In de Amerikaanse staat Kansas is een vijfjarig meisje verkracht en vermoord door een dakloze man. De man beging de gruweldaad nadat de moeder van Zoey Felix haar het huis uit had gezet. De kleuter werd maandag gevonden bij een tankstation in Topeka met zware verwondingen. Ze overleed later in het ziekenhuis. Buurtbewoners kunnen het niet geloven: „Iedereen hield van Zoey, behalve haar ouders”, schrijft New York Post.

De 25-jarige Mickel Cherry werd dinsdag gearresteerd op verdenking van verkrachting en moord. Hij kreeg een borgsom van 2 miljoen dollar opgelegd. Buurtbewoners zeggen dat Cherry in hetzelfde huis als Zoey, haar zus en haar vader heeft gewoond.

Lees ook
Man gooit kat van balkon bij woningbrand en slaat brandweerman

De moeder van Zoey zou het drietal ongeveer twee weken geleden uit huis hebben gezet, zo verklaren omwonenden. Ze zouden daarom in een tent wonen op tweeënhalve kilometer afstand van het huis. De verklaring is niet bevestigd door de politie.

Jeugdzorg greep niet in
Buurtbewoners zijn ontdaan. Zoey was een bekende in de buurt die vaker alleen op straat liep. Ze kwam dan bij de buren langs om eten te vragen of gewoon een tijdje te blijven. „Ze vroeg altijd: Mag ik blijven? Mag ik blijven?”, zegt buurman Bradley. „Meestal als een kind zo graag wil blijven, dan is er iets gaande thuis.”

Jeugdzorg zou al meerdere meldingen over het gezin hebben ontvangen. Zoey zou geen stromend water hebben thuis en overal zouden uitwerpselen in de woning liggen. Ondanks aandringen van buurtbewoners werden Zoey en haar zus niet uit huis geplaatst. „Ik maakte meldingen van wat ik zag”, zegt buurvrouw Sharon. „Ze was altijd vies en had geen eten, maar jeugdzorg nam het niet serieus.”

Lees ook
Vrouw van 39 en man van 46 omgekomen: Dader Erasmus MC is Rotterdamse student

De autoriteiten eisen nu een verklaring van jeugdzorg in Kansas. Senator Oletha Faust-Goudeau is aangedaan: „We moeten meer doen, dit is onacceptabel.” Senator Molly Baumgardner over de zaak: „We moeten erachter komen waarom het systeem faalt.”

New York Post schrijft dat er documenten zijn gevonden waarin staat dat de moeder van Zoey in 2018 schuldig is bevonden aan mishandeling van een kind met een dodelijk wapen. De initialen van dit kind waren Z.F.

Jeugdzorg heeft volgens de wet na het overlijden van een kind als gevolg van mishandeling, zeven dagen om een rapport te overhandigen met meldingen over het desbetreffende kind. Het politiekorps van Topeka wil niet bevestigen of het politiebureau al eerder contact heeft gehad met het gezin.

Stiefmoeder had seks met broertjes (13 en 15 jaar), terwijl vader zijn zoons aanmoedigde

Neef Ridouan T. ‘liet politie zakken afval en stront opruimen’