in

Zes jaar celstraf geëist tegen man (23) wegens verkrachting en aanranding

Een verkrachting in de Leidse Hout en een aanranding in Katwijk waarbij hij zich voordeed als agent. Daarvan wordt een 23-jarige Leidenaar verdacht. De officier van justitie eiste vandaag zes jaar cel tegen de verdachte.

Een jonge vrouw kreeg op 7 februari 2022 een berichtje van haar ex. Dacht ze. Hij vroeg haar om naar de Leidse Hout te komen omdat hij iemand 500 euro schuldig was en die daar zou ontmoeten. Hij wilde graag dat zij daarbij zou zijn ter ondersteuning.

Toen ze om 20.45 uur op de plek van de afspraak kwam, stond daar een man die met haar het bos in liep. Ze wachtten tien minuten op de komst van de ex. Daarna zei de man tegen het slachtoffer: “Heb je eigenlijk door dat jouw ex je op het spel heeft gezet omdat hij mij 500 euro schuldig is?” Hij zette een pistool op haar hoofd en verkrachtte haar.

Hulp
Uiteindelijk zag de vrouw iemand lopen die zijn hond uitliet. Ze gilde om hulp waarna de dader op de vlucht sloeg. Hevig overstuur en in gezelschap van de hondenuitlater belde zij met 112. Een politieonderzoek volgde.

Lees ook
9 jongeren vast voor verkrachten van meisjes (10 en 12)

Een maand later werd een vrouw die met de auto onderweg was van Den Haag naar Katwijk gevolgd door een andere auto. Toen zij thuis was aangekomen en parkeerde, sprak de chauffeur van de andere auto haar aan. Hij deed zich voor als agent in burger, was uitgerust met koppelriem, pepperspray en handboeien en stelde dat zij te hard zou hebben gereden. Daarom moest hij haar fouilleren, zo stelde de agent. Daarbij betastte hij de vrouw onzedelijk over haar hele lichaam. Omdat zij het niet vertrouwde, deed zij later aangifte.

DNA
De 23-jarige verdachte ontkent de verkrachting, maar er is veel bewijs tegen hem. Zo is zijn DNA is aan de binnenzijde van de onderbroek van het slachtoffer aangetroffen. En ook straalde zijn telefoon een zendmast aan in de buurt van de Leidse Hout ten tijde van het misdrijf. Verder past hij in het signalement dat het slachtoffer heeft opgegeven. In zijn bedrijfspand vond de politie ook nog drie goed gelijkende nep-pistolen.

De verdachte geeft toe dat hij in Katwijk het andere slachtoffer heeft ontmoet. Volgens hem was dat vanwege de afhandeling van een aanrijding tussen hun auto’s. Daar is niets van gebleken. De politie heeft zijn telefoon onderzocht. Daaruit blijkt dat verdachte in de weken vóór en na het incident onder meer heeft gezocht op “cautie bij aanhouding” en “hoe ziet politie legitimatie eruit”. Er is geen enkele reden om te twijfelen aan het verhaal van het slachtoffer.

Lees ook
Zeven jaar celstraf voor vader die zeven maanden oude baby Rivano doodde

Strafeis
De Leidenaar is onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Zij hebben geen enkele psychische afwijking vastgesteld. Wel stelt de psychiater dat de man aan zelfoverschatting lijdt.

De officier van justitie noemde vandaag op zitting de verkrachting ‘doortrapt’ en zeer ernstig: ‘Het ging om een minderjarig meisje, het is in vereniging voorbereid en bovendien onder dreiging van geweld’. De aanrading was volgens de officier ‘hondsbrutaal’. Zij eiste zes jaar cel onvoorwaardelijk. De uitspraak is over twee weken.

Ex
De ex van het slachtoffer heeft anderhalve maand in voorarrest gezeten. Met zijn telefoon was het slachtoffer naar de Leidse Hout gelokt. De ex zegt dat zijn telefoon toen niet meer in zijn bezit was. Hij legt wisselende verklaringen af over hoe dat komt. Over zijn zaak en die van twee andere verdachten moet de officier van justitie nog een vervolgingsbeslissing nemen.

Jonge vrouw omsingeld en aangerand door groep joelende Eritreeërs

Dans op bruiloft gaat volledig mis: Bruidegom heeft hersenletsel na mislukte salto