in

Waarom mannen een bloedneus krijgen of flauwvallen bij een erectie

Als een mens aan seks denkt, dan is de kans groot dat hij of zij opgewonden geraakt. Maar voor sommige venten kan dat echt geen lachertje zijn, hoewel het altijd een glimlach op je gezicht zou moeten toveren. Sommige mannen vallen immers flauw of krijgen een bloedneus telkens ze geil worden. Wreed ambetant!

Het is niet alleen een serieuze ‘mood killer’, maar het kan ook iets zijn dat nagekeken moet worden. En het komt trouwens vaker voor dan je denkt. Uiteraard zijn er bepaalde redenen waarom arme kerels met zulke beproevingen te maken kunnen krijgen. Een neusbloeding na een erectie houdt meestal verband met een verhoging van de bloeddruk. En volgens artsen zijn er ook specifieke redenen waarom iemand flauw kan vallen.

Lees ook
Man die werd vermist na nachtvissen dood gevonden in het water

Prestatieangst
“Prestatieangst kan ook tijdelijke pieken in de bloeddruk veroorzaken, wat een rol kan spelen bij neusbloedingen,” vertelde ene dokter Luke Pratsides aan Metro.co.uk. “Als het een regelmatig terugkerend probleem wordt, is het raadzaam een bloedtest te laten doen om te kijken of er sprake is van abnormale bloedstolling.” Volgens de dokter kan dit er ook toe leiden dat mensen zich een beetje flauw voelen als ze opgewonden raken, omdat het zich kan ontwikkelen tot duizeligheid of licht in het hoofd.

Waarom krijgen we een erectie?
Hij voegde eraan toe: “Om te begrijpen waarom iemand flauw kan vallen als hij een erectie krijgt, moeten we eerst begrijpen waarom mensen een erectie krijgen. Voor een erectie moet een deel van het zenuwstelsel, het parasympathische zenuwstelsel, worden geactiveerd, waardoor de bloedvaten zich verwijden en er meer bloed naar de penis stroomt. In zeldzame gevallen gebeurt dit te snel, waardoor te veel bloed van de hersenen wordt weggeleid, wat duizeligheid, een licht gevoel in het hoofd en in extreme gevallen flauwvallen veroorzaakt.”

Lees ook
Dit gebeurt er met je als je nooit meer van bil gaat

De dokter legde nog uit dat het lichaam de verwijding van de bloedvaten op natuurlijke wijze tegengaat door de bloeddruk te verhogen ter compensatie bij opwinding en seksuele activiteit. Hij merkte op dat je je bloeddruk niet goed kunt verhogen als je uitgedroogd bent of als je bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgt.

“Blijf rustig!”
Het klinkt dus misschien allemaal wat alarmerend, maar mannen die zich er zorgen over maken, moeten gewoon hun bloeddruk controleren. Zo simpel is het. Dokter Luke gaf nog een laatste tip mee voor mannen die met het probleem sukkelen: “Let op als je een nieuwe partner hebt, want dan is de kans op prestatieangst groter, met alle gevolgen van dien. Blijf rustig.” Tja, gemakkelijker gezegd dan gedaan…

Pakketbezorger rijdt op zijn tweede werkdag met bus het water in: Keek porno

Miljoenen vrouwen worden helemaal wild van deze ‘kink’, en veel mannen hebben het nog niet door