in

Vrouw probeert haar 3 kinderen te vermoorden door haardroger opzettelijk in badkuip te laten vallen

Een vrouw uit Somme-Leuze (Namen) riskeert vier jaar cel voor een laffe moordpoging op haar drie kinderen. Op 2 maart 2014 liet ze opzettelijk een haardroger in de badkuip vallen, met de bedoeling hen te elektrocuteren. Haar zaak werd vandaag behandeld voor de correctionele rechtbank van Dinant.

Lees ook
Baby van 9 maanden oud op achterbank ontvoerd uit auto

De beklaagde had eerder aan het oudste kind gevraagd wat er zou gebeuren als ze het föhntoestel zou laten vallen. “Dan sterven we”, zou hij geantwoord hebben.

De moeder gebruikte een verlengkabel om de afstand tot het bad te overbruggen. Dat betekent dus dat ze met voorbedachten rade handelde. Een drama werd enkel vermeden omdat de zekering sprong. Na de feiten probeerde de vrouw zich van het leven te beroven. Dat mislukte, maar ze lag wel vijf dagen in coma.

Lees ook
Man vergeet pannetje met gehaktballen op fornuis door seksfilmpje, wordt door buren gered uit brand

Schuld bekend in brief
De zaak kwam aan het licht doordat de beklaagde zelf twee jaar later in een brief schuld bekende. “Mijn toenmalige partner wilde de feiten onder de mat vegen, maar ik kon daar niet mee leven”, klinkt het. “Ik wilde ook mijn kinderen ontlasten, zij hebben het recht om over mij te oordelen. Voor mij was het noodzakelijk om voor een rechter te verschijnen.”

Baby hoort vaders stem maandenlang door de baarmoeder en glimlacht na geboorte

Man gooit gans tegen steiger en houdt die vast aan poten tijdens het zwemmen