in

Vrouw haalt na 960 examens eindelijk haar rijbewijs

Een vrouw van 69 jaar uit Zuid-Korea heeft ein-de-lijk haar rijbewijs te pakken. Dit heeft haar omgerekend maar liefst €12.500 euro gekost. Behoorlijk wat centen, maar dan heb je ook wat…

In 2005 begon de vrouw met het doen van theorie-examens. Ze ging elke dag, vijf dagen in de week, drie jaar lang proberen haar theorie te halen. Je zou denken dat je het dan wel haalt, maar dat was bij de mevrouw uit Zuid-Korea absoluut niet het geval.

Lees ook
Tiener zet school in brand om ouderavond te voorkomen

Na drie jaar besloot ze toch maar twee keer in de week een poging te doen. Anders zou het kostenplaatje helemaal uit de klauwen lopen. En wat bleek? De aanhouder wint! Na 950 pogingen, dat wel. Vervolgens moest de vrouw nog wel voor haar praktijkexamen gaan. Hier heeft ze gelukkig wat minder lang over gedaan; na 10 keer had ze haar rijbewijs eindelijk te pakken.

Nieuw wereldrecord
Eerder deelden wij al het nieuws dat een Engelsman 157 keer over zijn theorie-examen had gedaan – op dat moment een wereldrecord. Nu de Zuid-Koreaanse eindelijk haar papiertje op zak heeft, is de Brit zijn titel echter kwijt. Baas boven baas, zullen we maar zeggen.

Lees ook
Ken jij iemand die teveel praat of zeurt? Dit mondslotje is nu te koop

Waar de motivatie van deze vrouw vandaan kwam? Ze runt een groentebedrijf en heeft hiervoor haar rijbewijs nodig. Hoe ze dat de voorgaande jaren heeft gedaan, blijft een raadsel. In ieder geval beschikt de kersverse bestuurder over voldoende doorzettingsvermogen. De rijschoolhouder geeft aan erg opgelucht te zijn dat zijn leerlinge eindelijk is geslaagd, al heeft hij er natuurlijk flink aan verdiend.

Hoe dan ook, de Zuid-Koreaanse lijkt het vooroordeel ‘vrouwen kunnen niet rijden’ te bevestigen, maar de eerder genoemde Engelsman bewijst keihard dat ook mannen hiermee de nodige moeite kunnen ervaren.

Vrouw heeft spijt van huwelijk met een geest: Grote fout gemaakt!

Liefdesverdriet voor 72-jarige Angela nadat grote liefde (26) geen visum krijgt