in

Vrouw houdt straat met luide scheten via megafoon wakker: buren ontvluchten huis

Veel schreeuwen, keiharde scheten laten via een megafoon, boeren, bonken op muren, met één been gevaarlijk uit een raam hangen: buren zijn helemaal klaar met een 35-jarige vrouw die voor ernstige en stelselmatige overlast in hun straat in Zwolle zorgt.

Lees ook
Voorbijgangers redden ontvoerd meisje (13) uit auto dankzij papiertje met woorden ‘help me’

Ze zeggen nog amper een oog dicht te doen door haar gedrag. Woningcorporatie SWZ eist bij de rechter dat de vrouw haar woning verlaat.

Een paar jaar geleden kwam ze in een tussenwoning in de wijk stadshagen wonen. Vanaf dat moment zorgde ze voor overlast. Ook viel ze mensen, die op straat liepen, regelmatig met haar scheten lastig. Al meerdere keren kwam de politie langs om de vrouw te kalmeren.

Lees ook
22-jarige moeder laat baby achter in badkuip om nagels te verzorgen, kind overlijdt

Het is een situatie met alleen maar verliezers, dat wordt al snel duidelijk tijdens de behandeling van het kort geding deze donderdag in Nijmegen. De betreffende vrouw zit met broers, tolk en advocaat nerveus ogend in de rechtszaal.

Daarnaast aanwezig: een teamleider van woningcorporatie SWZ met advocaat, de partij die naar de rechter is gestapt om de woning vanwege de langdurige en ernstige overlast te laten ontruimen. Uitspraak over twee weken.

Koerier (49) DPD dood aangetroffen door collega’s in bestelwagen: hij werkte tot 14 uur per dag

Meisje 3 overleden in azc Schalkhaar: Kreeg geen hulp – teruggestuurd naar het azc