in

Vrouw (33) gooit pasgeboren baby uit flat

Een net geboren baby is uit een flat in de New Yorkse wijk de Bronx gegooid. Het meisje leefde nog toen het werd gevonden maar al snel werd het overlijden vastgesteld. De navelstreng zat nog aan het kind vast. Dat meldt The New York Times.

De vrouw van de conciërge van de flat deed de lugubere vondst maandag in een steeg naast het gebouw in de buurt University Heights. Een 33-jarige vrouw is aangeklaagd voor moord op de baby. Volgens de NY Times zou de vrouw het pasgeboren kind uit het raam van haar vriends appartement op de zesde verdieping hebben gegooid.

Lees ook
Claudia probeert te masturberen op haar favoriete Netflix-series en de resultaten zijn verbluffend

De gemeentelijke lijkschouwer van New York, dokter Barbara Sampson, zegt in een verklaring dat het meisje nog leefde toen ze naar beneden werd gegooid. Haar dood wordt daarom als moord of doodslag aangemerkt. De moeder, die zelf een half jaar werkzaam is geweest voor een jeugdzorgbureau in de stad, is inmiddels voorgeleid. De zaak tegen haar dient op 5 oktober.

Miskraam
Een politiewoordvoerder zegt dat de vrouw zich de laatste maanden van haar zwangerschap voor familie en vrienden verborgen heeft gehouden. Ook voor haar vriend. Afgelopen maandag zou ze een aantal personen hebben laten weten een miskraam te hebben gehad. Tegen de autoriteiten heeft de vrouw aangegeven maandag bevallen te zijn van het kind.

Lees ook
Moeder ontdekt dat man affaire heeft met dochter

Buren reageren aangeslagen op dood van de baby. ,,Ik riep ‘Oh mijn God, oh mijn God”’, zegt Pauline Beaumont. ,,Waarom heeft de moeder het kind niet simpelweg aan iemand anders gegeven? Waarom niet aan ons?” Buurman Jeffrey Quarles noemt de zaak ‘hartverscheurend’ en ‘onbegrijpelijk’. ,,Het beneemt je de adem”, zegt Quarles. ,,In dit soort situaties vraag je je altijd af of er niet iets andere gedaan had kunnen worden.”

Man overleden, vrouw en twee kinderen zwaargewond

Verpleeghuis weigert ambulance te bellen voor mishandelde Elisabeth (84)