in

19-jarige vermiste vrouw verdronken in zee bij Ouddorp

Een 19-jarige vrouw uit Polen is zaterdagavond overleden nadat zij gevonden was in de waterlijn van het strand bij Ouddorp. Het slachtoffer was eerder op de avond vermist geraakt na een afspraak met een vriendin op het strand.

De vriendin, een 21-jarige vrouw uit Italië, meldde de vermissing zaterdagavond bij de politie. De twee vrouwen waren die middag rond 17.00 uur naar het strand gegaan. Daar hebben zij samen alcohol gedronken. De Italiaanse werd later op de avond wakker op het strand. De vrouw uit Polen was toen verdwenen. Haar vriendin is naar de weg gelopen om hulp te roepen.

Lees ook
Drama in Rotterdams gezin: jongen (18) is ‘doodsbang’ voor stiefvader en schiet hem dood

Na de melding startte de politie een zoekactie naar de Poolse. Een man vond haar in de waterlijn, bracht de hulpdiensten op de hoogte en startte direct met reanimeren. De vrouw is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar ze is overleden.

Lees ook
Persoon overlijdt na val van viaduct op A20 en aanrijding politieauto

De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het incident. Uit de eerste conclusies, onder andere door een forensische arts, blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf en dat de tiener hoogstwaarschijnlijk is verdronken.

Schoonmaakster nodig? Lottie (32) komt naakt bij je thuis schoonmaken

Man valt uit scootmobiel, komt in water terecht en overlijdt