in

Voorbijgangers redden ontvoerd meisje (13) uit auto dankzij papiertje met woorden ‘help me’

Voorbijgangers hebben een 13-jarig Amerikaans meisje gered uit de handen van een ontvoerder (61) in het zuiden van Californië. De tiener hield een papiertje met de woorden “help me” omhoog vanuit een geparkeerde auto, waarna de passanten onmiddellijk in actie schoten. Dat meldt de politie.

De redding vond plaats op 9 juli in Long Beach in Californië op een parkeerplaats. Het meisje was volgens de politie “erg emotioneel en helemaal ontredderd”. “Het slachtoffer hield vanuit een geparkeerd voertuig een stukje papier omhoog waarop de woorden ‘help me’ geschreven stonden. Voorbijgangers zagen het papiertje en belden onmiddellijk de hulpdiensten”, aldus de politie. De ontvoerder had het meisje achtergelaten in een gesloten auto terwijl hij naar een wasserette ging.

Lees ook
“Het was de beste seks ooit” Dochter neemt vader op die opschept over hoe hij haar jarenlang misbruikte

Intussen werd de 61-jarige Steven Robert Sablan uit Cleburne, in Texas, gevat door de politie. Hij wordt beschuldigd van “seksueel misbruik” en “ontvoering van een minderjarige met de bedoeling om deel te nemen aan criminele seksuele activiteiten”, volgens het Amerikaanse openbaar ministerie in Los Angeles.

Lees ook
Zien: Temptation-Rosanna deelt dubbelpikante foto van zichzelf

De politie meldt dat het slachtoffer zich op 6 juli in de buurt van een bushalte in San Antonio, Texas, bevond. De verdachte benaderde haar vanuit een voertuig en bedreigde haar. Hij eiste dat het meisje in de auto stapte. “Als je niet instapt, dan ga ik je pijn doen”, zou de man toen gezegd hebben terwijl hij een wapen op het slachtoffer richtte.

Sablan wordt momenteel vastgehouden in de gevangenis van Los Angeles. Hij zal naar verwachting op 31 juli voor de rechter verschijnen. Hij riskeert een levenslange celstraf.

De FBI onderzoekt de zaak verder.

Meisje (13) uit Rotterdam pleegt zelfmoord na groepsverkrachting

Henk: Ik heb mijn vrouw nog nooit bloot gezien