in

Vliegtuig landt na vlucht van dertien uur op zelfde luchthaven vanwaar het vertrok

Een vliegtuig dat vrijdag vanuit Dubai richting Auckland was vertrokken, moest halverwege de vlucht omkeren vanwege slecht weer. De bestemming was door zware regenval niet te bereiken. De passagiers waren zo na een vlucht van dertien uur weer terug bij af, schrijft Sky News.

Het vliegtuig vertrok vrijdag vanuit Dubai en was op weg naar de Nieuw-Zeelandse stad Auckland. De twee steden liggen hemelsbreed ruim 14.000 kilometer uit elkaar. Halverwege de vlucht sloot Auckland zijn vliegveld vanwege zware regenval en overstromingen.

Lees ook
Onderzoek toont aan dat mannen zich uren op toilet verstoppen om huishoudelijke taken te vermijden

In de stad viel vrijdag evenveel regen als normaal gesproken in een maand. Op beelden op sociale media is te zien dat het vliegveld blank staat. Daarom zijn alle vluchten vanuit het buitenland tot zondag geschrapt.

De vlucht van luchtvaartmaatschappij Emirates vloog op dat moment boven de Indische Oceaan en kon niet terecht op een andere luchthaven. De piloten hadden geen andere keus dan terug te vliegen naar Dubai en daar te landen.

Lees ook
Vader breekt kaak en oogkas van man die dochter aanreed

Ook andere vluchten richting Auckland moesten terug. Een vliegtuig dat vanuit Texas richting de Nieuw-Zeelandse stad was vertrokken, kwam na een vlucht van tien uur weer aan op de locatie van vertrek.

De luchthaven van Auckland heeft de passagiers zijn verontschuldigingen aangeboden voor het ongemak, maar hoopt op begrip. De gedupeerden kunnen in de meeste gevallen hun vlucht kosteloos omboeken.

Heftig: Amanda (51) opgenomen in ziekenhuis nadat hond op haar hoofd poept terwijl ze slaapt

Slecht nieuws voor kale mannen: vrouwen vinden jullie erg onaantrekkelijk