in

Vier lichamen uit de Lek gehaald; vader, moeder en twee dochters

In de Lek zijn zondag en maandag in totaal vier overleden personen aangetroffen. Het gaat om een vader (80), moeder (69) en twee dochters (48 en 38) uit Gouda.

De vier Gouwenaars verdwenen afgelopen weekend spoorloos nadat ze zaterdag een bruiloft hadden bezocht in Rotterdam. Op sociale media werd toen al opgeroepen om naar de vermisten uit te kijken. Familieleden deden zondag rond het middaguur melding bij de politie van de vermissing van de vier gezinsleden en hun auto.

Lees ook
Bevroren lichaam gevonden in ijs van vijver in Brabant: 'Voeten staken uit het ijs'

,,Kort na de melding van de vermissing troffen wandelaars zondagmiddag in de Lek bij Ammerstol het lichaam van een overleden persoon aan”, aldus een politiewoordvoerder. De politie startte hierop direct met uitgebreid onderzoek.

Zondagavond werd een tweede lichaam gevonden in de Lek bij Bergambacht. Zondagnacht vond de politie een personenauto in de Lek, ter hoogte van Bergstoep, met daarin nog twee overleden personen.

Lees ook
Zwarte Kia gevonden bij Den Bosch in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Noodlottig ongeluk
Rechercheurs onderzoeken hoe de auto in het water kon belanden. ,,Een noodlottig ongeval lijkt op dit moment het meest aannemelijk.”

Jongetje (2) overleden na ongeluk motorcrossbaan: ‘We zijn enorm aangeslagen’

‘Prognose ministerie: volgend jaar meer dan 50.000 asielzoekers’