in

Vier kinderen uit Zwolle ontvoerd

Vier kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar zijn gistermiddag mogelijk uit Zwolle ontvoerd. De politie vermoedt dat hun moeder ze mee naar het buitenland heeft genomen. Moeder en kinderen staan internationaal gesignaleerd.

De politie bevestigt dat de vier kinderen vermist zijn en spreekt het vermoeden uit dat het om een ontvoering gaat binnen het gezin. ,,Het klopt inderdaad dat we sinds gistermiddag werken aan een vermissingszaak in Zwolle waarbij vier kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar vermoedelijk zijn meegenomen door hun moeder”, laat woordvoerder Sven Strijbosch weten.

Lees ook
Michael B. (37) zet pistool tegen hoofd eigen kinderen en dwingt ze cocaïne snuiven

De politie werkt sinds zaterdagmiddag aan de vermissingszaak, maar is terughoudend met het delen van informatie. ,,Gezien het feit dat dit alles zich afspeelt in de relationele sfeer en we de privacy van deze kinderen zo min mogelijk willen schaden, zijn we vooralsnog terughoudend”, aldus Strijbosch.

Politie zet ‘alles op alles’
De politie geeft aan dat moeder en kinderen inmiddels internationaal gesignaleerd staan. Dat betekent dat ook opsporingsdiensten in het buitenland alert zijn. ,,Zowel kinderen als moeder staan, mede door het vermoeden van vertrek naar het buitenland, internationaal gesignaleerd”, meldt Strijbosch. ,,We zetten alles op alles om hen te vinden.”

Lees ook
Dode bij treinongeluk was kraanmachinist BAM

De politie heeft geen Amber Alert of Burgernet melding uitgedaan. Een Amber Alert wordt sporadisch ingezet en alleen als de vermiste persoon in acuut gevaar is. Burgernetmeldingen komen veel vaker voor bij vermiste personen.

Het feit dat ze mogelijk niet meer in Nederland zijn, speelt daarbij een rol. Strijbosch: ,,Factoren als relationeel karakter en inzet van andere opsporingsmiddelen maakt dat we terughoudend zijn en zelf nog niet actief aandacht hebben gevraagd voor deze zaak.”

Zwangere vrouw in Kruidvat mishandeld door woeste moeders, onder het oog van hun kinderen

Begeleidster (26) van jeugdzorginstelling vermoord door jongens van 19 en 16