Een voormalige leraar van het Pius X-College in Bladel wordt ervan beschuldigd door te gaan met het sturen van expliciete foto’s, ook wel “dickpics” genoemd, volgens het Openbaar Ministerie. Dit terwijl hij al eerder veroordeeld is voor dezelfde aanklacht. Dit kwam woensdag naar voren tijdens een zitting van het gerechtshof in Den Bosch. De beelden van zijn geslachtsorgaan werden naar hetzelfde slachtoffer gestuurd, een vrouw van nu 20 jaar oud.
De zaak is voor het hof gebracht omdat het Openbaar Ministerie (OM) beroep had aangetekend tegen de straf die de rechtbank eerder aan de 54-jarige man uit Best had opgelegd.
Woensdagochtend werd de zaak aangehouden toen de advocaat-generaal namens het OM meldde dat de voormalige leraar nog steeds contact heeft met het slachtoffer. Daarnaast blijft de man haar expliciete seksueel getinte berichten sturen, waaronder dickpics, via de telefoon. Ook zijn er beelden waarop hij handelingen verricht met zijn geslachtsorgaan.
Het slachtoffer en de verdachte begonnen ruim vier jaar geleden een relatie toen hij haar bijles economie gaf. Het slachtoffer was destijds zestien jaar oud. Vorig jaar november oordeelde de rechtbank dat de man in 2020 foto’s en filmpjes van zijn stijve penis naar het meisje had gestuurd. De man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, kreeg een celstraf van twee dagen opgelegd en moet een schadevergoeding van 1000 euro betalen.
Het OM had destijds een gevangenisstraf van 2,5 jaar en een schadevergoeding van bijna 13.000 euro geëist. Volgens justitie had de man gedurende een jaar ontucht gepleegd met het slachtoffer, waarbij ze onder andere seks zouden hebben gehad bij het meisje thuis en in België. De rechtbank achtte dit niet bewezen, mede doordat er twijfels waren over de verklaringen van het slachtoffer. Haar verklaringen zouden niet consistent zijn.
Het OM ging in hoger beroep, dat op woensdag zou dienen. Echter, toen bleek dat er nog steeds contact zou zijn tussen de twee partijen, werd de zaak aangehouden. De advocaat-generaal kwam hier op dinsdag achter tijdens een gesprek met het slachtoffer. Vervolgens werd de politie verzocht om de telefoon van de man in Best in beslag te nemen.
Volgens de advocaat-generaal heeft de politie bevestigd dat er telefoonverkeer heeft plaatsgevonden tussen beide partijen. Dit werd als een belangrijk punt benadrukt, omdat er eerder twijfels waren gerezen over de geloofwaardigheid van de jonge vrouw tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank in Den Bosch. Gezien de nieuwe ontwikkelingen heeft het hof besloten de zaak aan te houden.
De advocaat van de verdachte werd verrast door deze onthulling en overweegt een onderzoek te laten instellen naar het contact tussen zijn cliënt en het slachtoffer.
Het hof heeft bepaald dat de verdachte aanwezig moet zijn bij de inhoudelijke behandeling van de zaak. Volgens zijn advocaat kan de man dit echter niet aan, onder andere vanwege een TIA (een tijdelijke beroerte). “Het is te veel voor hem.” Dit was ook de reden waarom zijn cliënt woensdag afwezig was bij de rechtbank.
Het slachtoffer was wel aanwezig in Den Bosch, vergezeld door haar ouders, familieleden en een advocaat. Na afloop verklaarde ze dubbele gevoelens te hebben: blij dat de man moet komen wanneer het hof de zaak weer behandelt, maar teleurgesteld dat er een vertraging van enkele maanden is opgetreden.
Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak verder zal gaan.