in

Vader vermiste Meliza (16) denkt dat dochter bij loverboys is: ‘Dat gaat door merg en been’

De politie is op zoek naar de 16-jarige Maliza van Veen uit Leiden. Ze wordt sinds 15 februari vermist en is voor het laatst gezien toen ze uitcheckte op het treinstation in Rotterdam. Eerder is ze ook in Haarlem gezien. De politie roept het publiek op om informatie te delen.

Ferry, de vader van Maliza, laat maandag aan Hart van Nederland weten dat het voor de tweede keer in korte tijd is dat zijn dochter weg is. “Twee weken geleden was ze al een keertje weggelopen, toen vonden we haar een paar dagen later in Haarlem. De politie heeft haar toen thuisgebracht.”

Lees ook
Jongetje (4) overleden na ongeval met elektrische quad

Loverboys
Ferry vermoedt dat zijn vermiste dochter in de handen van loverboys is gevallen. “Dat vermoeden hadden we al door verhalen uit de stad. Maar toen ze in Haarlem werd gevonden, zei de politie dat het niet echt een huis is waar je je dochter in wil hebben.”

De gedachte dat zijn pas 16-jarige dochter zich in zo’n circuit begeeft, doet Ferry pijn. “Dat doet me heel veel, dat gaat door merg en been. Als ouder zijnde kun je je dat niet voorstellen. Maar ik weet niet of het waar is, de politie vertelt me niets.”

Politie en familie tasten in het duister over de huidige verblijfplaats van Maliza. “Ik voel me er knap beroerd onder en het wordt steeds erger. In het begin dacht ik dat ze kwaad was weggelopen en na twee dagen wel terug zou komen. Maar we zijn nu een kleine week verder. Normaal gesproken had ze wel contact opgenomen”, vertelt Ferry.

Lees ook
Meisje (18) dood na drugs op festival

Omschrijving Maliza
Maliza is ongeveer 1,64 meter lang en heeft een licht stevig postuur. Ze heeft donkerbruin haar in een staart en groen/blauwe ogen. Het zou kunnen dat ze grote goudkleurige oorbellen draagt. Ze verplaatst zich mogelijk met het openbaar vervoer.

De politie vraagt iedereen die informatie heeft over Maliza’s vermissing om contact op te nemen via het telefoonnummer 0800-6070. Het is ook mogelijk om tips door te geven via het tipformulier.

Foto: Politie

Frans Bauer deelt vreselijk nieuws: ‘Mariska gaat dood’

Puck (29) ‘Het is saai geworden: pijpen, beffen, ik bovenop en dan doggystyle’