in

Vader (48) en zoon (20) dood aangetroffen in bootje

In een kleine boot die aangemeerd lag in de haven langs de Sas-baan in Herdersem werden zaterdagavond de lichamen van een vader (48) en zoon (20) aangetroffen. Vermoedelijk zijn ze al enkele weken geleden overleden. “Wellicht door een slecht werkende dieselgenerator”, zegt Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

Het bewuste bootje trok zaterdag rond 17 uur de aandacht van de havenmeester omdat het wat scheefgezakt was. Hierdoor waren enkele vuilniszakken ook al in het water beland. De man ging een kijkje nemen en trof in de boot de lichamen van de vader en zoon aan.

Lees ook
Meisje (4) aangerand door klasgenootjes in Anderlecht: Vader doet aangifte

De slachtoffers, die afkomstig zijn uit Luik, zouden al op 1 maart aangekomen zijn in Herdersem. Ze arriveerden toen per taxi en hadden heel wat spullen bij zich, vermoedelijk om hun intrek in de boot te nemen.

Diezelfde dag was de vader nog aan één van de omwonenden hulp gaan vragen om een batterij op te laden. Daarna hadden ze met niemand meer contact. Een dag later werd de vader nog wel gezien toen hij met een generator in de armen naar zijn boot liep. Dat is meteen de laatste keer dat omwonenden één van beide slachtoffers nog in leven zagen.

Lees ook
Zusje hoort inbrekers: 7 Turkse broers komen naar beneden / 2 inbrekers zwaar mishandeld

Autopsie
Juist omdat ze zo weinig contact met de buurt hadden, speelt het vermoeden dat de twee al enige tijd geleden overleden. Oorzaak zou een CO-vergiftiging zijn, vermoedelijk door een slecht werkende dieselgenerator. “Er zal nog een autopsie volgen om een verdacht overlijden te kunnen sluiten”, zegt D’Haese nog.

De familie van beide slachtoffers werd intussen op de hoogte gebracht. Waarom ze hun intrek op de boot genomen hadden, is niet duidelijk. Mogelijk kenden ze recent een zware tegenslag en hadden ze daarom besloten om zich terug te trekken. “Het is bijzonder pijnlijk om vast te stellen dat twee mensenlevens op zo’n tragische manier eindigen”, aldus burgemeester D’Haese. “Ik wens dan ook mijn diepste medeleven te betuigen aan de familie.”

Ik heb een patiënt geholpen met masturberen’

Gerrit zorgt voor veel ophef als hij wc-bril in vaatwasser schoonmaakt: “Doe dit al jaren”