in

Vader (36) gooit vriendin en baby’tje uit het raam

Op donderdag voltrok zich een tragisch en schokkend drama bij onze zuiderburen. Een 36-jarige man duwde zijn 10 maanden oude kind en zijn 26-jarige vriendin uit het raam van de bovenste verdieping van hun woning. Wonder boven wonder hebben zij het overleefd.

De impact van dit incident is enorm, vooral nu bekend is geworden wat de man als verklaring heeft gegeven. Het gezin uit Hoeilaart zou in financiële problemen verkeren.

Volgens de man en zijn Poolse vrouw zagen zij geen uitweg meer. Ze beweren dat ze geen hulp hebben gekregen van instanties.

Daarom zouden ze besloten hebben om er een einde aan te maken. Ze wilden hun 10 maanden oude dochtertje niet alleen achterlaten en besloten haar mee te nemen.

Terug naar afgelopen donderdagnacht. Buren van de woning aan het Gemeenteplein werden wakker van geschreeuw.

Lees ook
Familie gebruikt 36 kilo aan explosieven bij gender reveal - Melding gemaakt van aardbeving

Op het trottoir voor de woning lag een Poolse vrouw te kermen van pijn. Haar man en baby lagen ook op de grond, maar waren nog in leven.

Buurman Bram kwam tussenbeide. Hij rende naar de woning en wist te voorkomen dat de man opnieuw naar beneden sprong met het kleine meisje in zijn armen.

Bram, een fitte twintiger, en zijn vriendin slaagden erin om de man naar binnen te trekken.

De vrouw heeft meerdere breuken opgelopen door de val, maar opmerkelijk genoeg heeft het dochtertje ‘slechts’ een gebroken been. Het gaat ook niet goed met de man.

Aanvankelijk werd gedacht dat het koppel een hevige ruzie had en daarom van het balkon was gevallen. Maar nu blijkt dat dit niet het geval is.

De man heeft verklaard dat hij en zijn vrouw al enkele dagen rondliepen met het idee om er een einde aan te maken.

De man, die een taxi-bedrijf had, moet een bedrag van 36.000 euro aan cor0nasteun terugbetalen. Een bedrag dat hij niet kan opbrengen.

Lees ook
Meisje 11 bevallen - vader onbekend

Het gezin voelde zich “opgejaagd” en kreeg te maken met deurwaarders. De voorgestelde afbetalingsregeling was voor hen “onhoudbaar”.

Volgens de man heeft hij van niemand begrip of hulp ontvangen in deze moeilijke situatie.

Inmiddels heeft de man toegegeven dat hij zijn vrouw van de balkonrand heeft geduwd. Zijn vrouw zou het zelf niet gedurfd hebben en daarom heeft hij deze wanhopige daad verricht.

Na het incident heeft de man geprobeerd zichzelf van het leven te beroven met pillen, maar dit is niet gelukt.

De waarheid achter zijn verklaring zal pas duidelijk worden wanneer de vrouw ontwaakt uit haar operatie aan haar rug en ondervraagd kan worden.

Dit tragische voorval heeft de gemeenschap geschokt en doet ons stilstaan bij de gevolgen van financiële problemen en de noodzaak om elkaar te ondersteunen in tijden van crisis.

Het is belangrijk om alert te zijn op signalen van wanhoop en om tijdig hulp te zoeken voor mensen die het moeilijk hebben.

Operatie gaat compleet mis: jongetje 3 sterft na zuurstofgebrek

Opnieuw Nederlandse coureur overleden: Joey den Besten (30) komt om bij crash in Finland