in

Twee mannen en vrouw uit Zutphen overleden in Turkije: ‘Verschrikkelijk’

Een vader en zoon uit Zutphen zijn in Turkije door de aardbevingen om het leven gekomen. Het gaat om Yilmaz Köse (53) en zijn vader Hamis Köse (87) uit Zutphen. Ook diens vrouw Leyla Köse (69) is overleden. Een broer van Yilmaz, Sal (49), ligt nog onder het puin. “Pappie, opa en zijn vrouw zijn overleden. Ze doen er alles aan om mijn oom te vinden”, zegt Esraa Köse tegen RTL Nieuws.

De lichamen van Yilmaz en zijn vader en diens vrouw zijn vandaag onder het puin van een appartementencomplex in Antakya in het zuiden van Turkije gevonden, zegt Esraa, de dochter van Yilmaz Köse. Ook voetbalclub AZC uit Zutphen, waar Yilmaz lid was, maakt melding van zijn overlijden. “Vanmiddag bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat ons lid Yilmaz levenloos onder het puin is aangetroffen.”

Lees ook  Moeder betrapt naakte 35-jarige vader met 10-jarige dochter in huis

Voor vader zorgen
Yilmaz werkte al ruim 33 jaar bij fietsenfabrikant Gazelle en was de laatste jaren in dienst als teamleider productie, schrijft zijn werkgever op de fietssite Nieuwsfiets: “Hij stond op het punt om Gazelle te verlaten, van het leven te gaan genieten en voor zijn vader te gaan zorgen in Turkije. Beiden zijn tijdens de aardbeving om het leven gekomen.” Volgens zijn werkgever is ook de vrouw van Yilmaz’ vader overleden.

Yilmaz’ collega Walter Wassink: “Denk je aan Yilmaz, dan denk je aan zijn opgewektheid, positiviteit, zijn oprechte belangstelling voor zijn collega’s en dat hij altijd in was voor een dolletje. Yilmaz gaat heel erg gemist worden.”

De familie, werkgever en voetbalclub melden dat de broer van Yilmaz, Sal, nog vermist is. Mogelijk ligt hij nog levend onder het puin De zoon van Yilmaz, Onur, voetbalt voor AZC en is met zijn broer Cem naar Turkije afgereisd om te zoeken naar hun oom.

Lees ook  Moeder betrapt naakte 35-jarige vader met 10-jarige dochter in huis

Verloving vieren
Dochter Esraa heeft haar vader Yilmaz zondagavond voor het laatst gesproken toen ze op het vliegveld van Düsseldorf in Duitsland was. De familie zou de verloving van Esraas zusje in Turkije gaan vieren.

Daarna heeft ze niets meer van hem vernomen. Esraa zou voor de viering ook die kant opgaan, maar haar vlucht werd in Istanbul geannuleerd door het slechte weer, waardoor ze niet in Antakya was op het moment van de aardbevingen.

Vermiste Nederlanders
Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de dood van de twee mannen nog niet bevestigen. Een woordvoerder geeft wel aan dat ze op de lijst staan van vermiste Nederlanders. Het ministerie meldde eerder dat zeven Nederlanders worden vermist in Turkije.

Vanmiddag werd bekend dat ook de 26-jarige Furkan uit Deventer om het leven is gekomen.

13-jarige Esmeralda sinds woensdag vermist