in

Trans meisje (16) doodgestoken met 28 messteken: “Wilden horen of ze schreeuwde als een meisje”

In Engeland moeten twee tieners (destijds 15, ondertussen 16 jaar oud) zich verantwoorden voor de moord op hun 16-jarige klasgenoot Brianna Ghey. Tijdens de rechtszaak komen steeds meer details aan het licht over wat er aan de moord van het trans meisje voorafging en hoe ze haar uiteindelijk om het leven brachten met 28 messteken. Zo zouden ze een codewoord hebben afgesproken om aan te geven wanneer het neersteken moest starten en wilden ze horen of Brianna als een meisje zou schreeuwen.

Het lichaam van het trans meisje Brianna Ghey werd op 11 februari gevonden door wandelaars in het Linear Park in Culcheth, ten westen van Manchester. Het lichaam vertoonde verschillende steekwonden, later wees het onderzoek uit dat het meisje met maar liefst 28 messteken in haar hoofd, nek, rug en borst om het leven werd gebracht.

Twee tieners uit de regio werden al snel opgepakt als verdachten voor de moord op Brianna. Het gaat om een 16-jarig meisje en 16-jarige jongen die op het moment van de feiten 15 jaar oud waren. Nu, enkele maanden later, staan ze terecht voor de moord. Uit het berichtverkeer tussen de twee tieners blijkt dat ze de moord op voorhand goed hadden doorgesproken. Hoewel het bewijsmateriaal niet in hun voordeel spreekt, blijven de twee tieners de moord ontkennen.

Lees ook
Vrouw (57) overleden door ongeluk met zweefvliegtuigje bij Arnhem

De twee verdachten zouden twee weken voor de moord geprobeerd hebben Brianna naar het park te lokken met als smoes om samen drugs te gebruiken. Brianna weigerde, maar tijdens een nieuwe poging op 11 februari van dit jaar, trapte ze in de val en ging ze naar het park. Kort na de middag ontmoetten de drie elkaar in het park. Niet veel later staken de twee verdachten herhaaldelijk een mes in het lichaam van Brianna, totdat ze stierf.

De twee tieners hadden zo’n zes maanden op voorhand de moord gepland, onder andere via sms. Uit het bewijsmateriaal blijkt dat het meisje een foto van een handgeschreven briefje, met details over hoe ze Brianna zouden vermoorden, naar haar medeverdachte had gestuurd. In de slaapkamer van het meisje werden nog meer briefjes gevonden. Daarnaast blijkt dat de tieners een codewoord hadden afgesproken om te bepalen wanneer de steekpartij kon starten.

“De berichten laten zien hoe ze samen planden om Brianna te vermoorden op precies de manier waarop ze in werkelijkheid om het leven werd gebracht”, vertelde de openbare aanklager tegen de jury aan het begin van de rechtszaak.

Lees ook
Politie verwijdert nepflitskast: wie wil hardrijders afschrikken?

Uit de berichten van de verdachten kwamen nog meer gruwelijke gesprekken naar boven. Op 1 januari stuurde de jongen een bericht naar het meisje waarin hij vertelde dat hij een mes had gekocht. “Ik heb mijn geld uitgegeven. Ik heb een mes gekocht”, klonk het. Het onderzoek wees uit dat dit ook effectief het mes was waarmee Brianna zes weken later werd vermoord.

In hun gesprekken spraken ze ook over andere mensen die ze wilden vermoorden. Op 26 januari stelden de tieners een lijst samen van “minstens vier andere mensen die ze naast Brianna wilden vermoorden”.

“Schreeuwen als jongen of meisje”
Wanneer het in de gesprekken over Brianna gaat, werd het duidelijk wat voor gruwelijke gedachten de twee tieners voor ogen hadden. “Ik wil zien of ze zou schreeuwen als een jongen of een meisje”, schrijft de jongen, waarop het meisje antwoordt: “Ik wil haar minstens één keer neersteken, zelfs als ze dood is, gewoon omdat het leuk is, lol.”

De uitspraak van het proces wordt over een paar weken verwacht.

Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

Man (64) overleden na mishandeling Amersfoort, minderjarige vast