in

Studie: vrouwen snurken net zo hard en veel als mannen, maar beseffen dit niet

Elke dag publiceren wetenschappers nieuwe onderzoeken. Sommige zijn interessant voor het grote publiek of de wetenschappelijke gemeenschap, andere behoorlijk vreemd en weer anderen bevestigen wat iedereen al lang wist.

Vandaag nodigen we u uit om de resultaten te ontdekken van een onderzoek naar snurken.

Het onderwerp lijkt misschien banaal, maar geeft aanleiding tot ruzies en schaamte, maar ook grappige momenten. Als we aan snurken denken, associëren we dit eerder met mannen. Dit blijk echter onterecht, als we deze studie van Nimrod Maimon, professor aan de Ben-Gurion Universiteit in Israël, mogen geloven.

Lees ook
Tamara: Ik ben geboren met een vrouwelijk geslachtsdeel met testikels

De studie werd gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine. Bijna 2000 volwassenen met een slaapstoornis deden eraan mee. Hun gemiddelde leeftijd was 49 jaar. Het bleek dat vrouwen veel meer snurken dan ze zelf aangeven.

“We ontdekten dat ondanks het feit dat vrouwen evenveel snurken als mannen, ze de neiging hadden om het te onderrapporteren en de intensiteit van het snurken te onderschatten,” legt de onderzoeker uit.

De bijna 2000 patiënten werden ‘s nachts onderzocht. Het bleek dat 88 procent van de vrouwen snurkte, vergeleken met 92,6 procent van de mannen. Het opmerkelijke is dat slechts 72 procent van de vrouwen dacht te snurken, tegen 93,1 procent van de mannen (van wie sommigen zelfs niet snurkten …).

Lees ook
Militairen gebruiken dit trucje om in 2 minuten in slaap te vallen

Een ander gegeven wat nogal onverwacht is, betreft de intensiteit van het snurken. Volgens de studie snurken vrouwen bijna net zo hard als mannen, tot 50 decibel voor vrouwen vergeleken met 51,7 decibel voor mannen.

Het blijkt dus dat we allemaal gelijk zijn, wat snurken betreft! Mocht u problemen met slapen of snurken hebben, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen.

Man verrast ex-vriendin door haar hele hypotheek af te betalen als dank voor goede moeder te zijn

Ga er maar niet gelijk vanuit dat je deze som kunt oplossen – veel slimme mensen hebben het fout!