in

Sophia: Met één wenkbrauw krijg ik meer aandacht van mannen

Wenkbrauwen blijven een blikvanger in het gezicht, met influencers en modellen die ze tot nieuwe proporties brengen.

Niemand begrijpt dit beter dan model Sophia Hadjipanteli, die in een groot aantal grote tijdschriften over de hele wereld is verschenen met haar natuurlijke unibrow-look.

Sophia’s pleidooi en filosofie draait om haar overtuiging om haar natuurlijke schoonheid uit te drukken

Moeder als inspiratiebron
Voor dit prachtig model is haar moeder de inspiratiebron van haar eigenliefde en ze legt uit dat haar moeder haar veel van wat ze weet heeft bijgebracht. Zij is, volgens het model, de persoon die Sophia in alle levensfasen accepteerde en haar tegelijkertijd inspireerde om creatief te denken.

Sophia’s moeder hielp haar ook om lekker in haar vel te zitten en leerde haar dat ze blij kon zijn dat ze anders was dan anderen. Het model heeft deze lessen duidelijk opgevolgd en gebruikt voor haar creativiteit en originaliteit in haar werk.

Aanvaarding
Zelfs met haar zelfvertrouwen heeft Sophia niet in alle kringen aanvaarding ondervonden. Op de middelbare school werd ze niet altijd goed behandeld, en online heeft ze veel negativiteit ervaren omdat ze anders durfde te zijn. De onaardige woorden hebben haar onafhankelijkheid echter nooit tegengehouden of haar vertrouwen geschaad.

Lees ook
Ophef om opgedoken pittige foto van Juultje Tieleman: “Je gaat té ver!”

De haat heeft haar er alleen maar toe aangezet haar eigen uniekheid beter te accepteren. Ze uit haar zelfacceptatie voortdurend in de pers, zoals toen ze uitlegde: “Het is vooral bevredigend om te weten dat die grote unibrow op de cover van Glamour UK staat, en het ziet er geweldig uit.”

Sophia vervolgde: “Als ik naar buiten wil treden en echt expressief en mezelf wil zijn, mag ik dragen wat ik wil, en mag ik mijn unibrow koesteren- en als ik dat niet wil, kan ik het altijd verzachten. Maar het is altijd mijn beslissing – en ik denk dat veel mensen me daarom volgen omdat ik gewoon mezelf ben, en ik word niet echt beïnvloed door wat anderen me vertellen te doen.”

LEES MEER: Als tiener werd Sarah voor schut gezet – 25 jaar later worden haar bikinifoto´s door duizenden gezien

Unibrow Movement
Haar positiviteit en pleidooi reiken ook verder dan haarzelf. Sophia creëerde de Unibrow Movement, waar Instagram-gebruikers onder een gelijknamige hashtag eindeloze beelden kunnen vinden van mensen die er net zo uniek uitzien als zijzelf.

Lees ook
Moeder waarschuwt andere ouders nadat dochter (4) dodelijke infectie oploopt bij passen nieuwe schoentjes

De bedoeling van de beweging is, net als Sophia’s foto’s, mensen te helpen inzien dat ook zij gelukkig uniek kunnen zijn. De hashtag laat aan duizenden zien dat iedereen van zichzelf en anderen moet kunnen houden, zelfs als ze als anders of ongewoon worden beschouwd. Het bevordert positieve opmerkingen en feedback.

Sophia’s berichten erkennen dat zelfliefde niet onmiddellijk komt en hard werk vergt, maar ook dat het volledig de moeite waard is.

Het is een proces
In haar eigen woorden: “Het is een proces. Niet iedereen voelt zich elke dag 100%, en dat is helemaal oké. Maar het begint van binnenuit! Je kunt de meest ‘perfecte’ persoon ter wereld zijn, maar als je dit niet met je eigen ogen ziet, zul je nooit die liefde voor jezelf voelen. Het kost tijd om die relatie met jezelf op te bouwen, maar als je dat eenmaal doet, voelt alles zoveel beter. Je voelt je vrij.“

Sophia onthulde in een van haar Instagram-posts dat ze spijt had van de lipfillers en heeft ze inmiddels laten verwijderen. Het was gênant om het toe te geven, maar ze wilde open kaart spelen over haar “vergissing”.

“Ik had ze niet nodig, maar ik wilde het proberen,” zei ze.

Zwangere vrouw (28) en zoontje (5) gewurgd: Man (33) was onder invloed van cannabis en cocaïne

Bij flatbrand overleden Angelique werd bedreigd: ‘Ze was een heel spontane, lieve vrouw’