in

Schutter Zwijndrecht gesignaleerd bij school Deventer

Spannende momenten bij een tweetal scholen in Deventer. Daar rukte de politie donderdagmiddag groots naar uit nadat er een tip binnenkwam dat de voortvluchtige verdachte van de fatale schietpartij in Zwijndrecht er gezien zou zijn. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn.

Er is door de politie wel iemand aangetroffen en aangesproken, maar het ging niet om de vermeende schutter uit Zwijndrecht. “We nemen zo’n tip natuurlijk uiterst serieus”, legt een politiewoordvoerder uit, die verder meldt dat het voor de gecontroleerde persoon “natuurlijk heel vervelend is om zo in de aandacht te komen. Je zal op die manier aangesproken worden. Maar we moeten natuurlijk in actie komen na zo’n tip.”

Lees ook
Voeden tot ze braken en kinderen uit rolstoel geduwd: 2 verzorgsters pakten kids met beperking hard aan

Kogelwerende vesten
Regiokrant de Stentor schrijft dat er aan het begin van de middag bij hogeschool Saxion en mbo-school Aventus agenten met kogelwerende vesten stonden. Van wie de melding afkomstig is, kan niet worden gemeld.

Er kan door de Rotterdamse politie nog niet gezegd worden hoe veel meldingen er binnen zijn gekomen van mensen die denken dat ze de voorvluchtige Minh Nghia Vuong hebben gezien, maar ze benadrukken wel dat ze tot actie over zullen gaan als ze denken dat dat nodig is.

Lees ook
5 doden bij crash op snelweg in Doornik: Ouders en 3 kinderen komen om

Meisje 8 in elkaar geslagen door man in Borgerhout

Laura (38) gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”