in

Schokkend: agente komt in contact met drugs en valt voor dood op de grond

Fentanyl werkt als morfine. Het wordt gebruikt bij hevige pijn, zoals pijn na operaties, verwondingen, kanker, hartinfarct… Het werkt echter vele malen sterker dan morfine. Het spul wordt echter ook versneden in drugs. Bij sommige varianten volstaat een simpele aanraking zelfs om te sterven.

Gisteren liep zo’n contact bijna fataal af voor een agente in het Amerikaanse Florida. Een en ander gebeurde bij een gewone verkeerscontrole. Een passagier werd in hechtenis genomen op verdenking van het bezit van drugs en het dealen daarvan.

Lees ook
Kind (14) overleden na ernstig ongeluk in Oss

Agente Courtney Bannick vond in de auto een opgeplooid dollarbiljet met een verdachte substantie. Niet veel later kreeg ze ademhalingsproblemen, viel op de rond en leek te stikken. Op bodycambeelden is te zien dat collega’s haar meteen drie dosissen Narcan (een noodmiddel tegen een overdosis) toedienden.

“Als de andere agenten er niet waren, is de kans groot dat het vandaag anders zou zijn”, zei een plaatselijke woordvoerder van de politie achteraf. Volgens de politie droeg Bannick handschoenen. Het was echter heel winderig die avond en men vermoed dat ze daardoor een kleine hoeveelheid van het spul inademende.

Lees ook
Overleden meisje (3) is dochter van medewerkster kinderdagverblijf

“Ik heb dit honderd keer eerder gedaan, maar het hoeft dus maar één keer mis te gaan. Godzijdank was ik niet alleen en kreeg ik meteen hulp”, reageerde Bannick. Ze drong er zelf op aan om de beelden te verspreiden, zodat iedereen meer bewust kan worden van de gevaren van fentanyl.

Jongetje (6) zakt door het ijs en komt om het leven

Bevroren lichaam gevonden in ijs van vijver in Brabant: ‘Voeten staken uit het ijs’