in

Rotterdammer (23) sloeg ‘kutwijf’ van de ambulance die zijn moeder hielp: ‘Stank voor dank’

Zijn moeder móest van hem op een brancard. Maar de verpleegkundige die haar hielp, líep met de vrouw naar de ambulance toe. Het maakte de zoon woest: hij noemde de hulpverleenster een ‘kutwijf’ en gaf een klap.

De 23-jarige Rotterdammer, die de deuren van de ambulance openrukte, sloeg de verpleegkundige met zijn vlakke hand in haar buik. De vrouw hield daar een beurse plek aan over.

Én angst, zo bleek woensdagochtend toen de Rotterdammer zich voor de politierechter moest verantwoorden. De impact van het incident is volgens de aanklager groot. ,,Ze heeft zich vijf dagen ziek moeten melden en nog altijd kampt ze met flashbacks.”

Lees ook
Man gaat 6 jaar niet naar zijn werk, niemand merkt het

Dat de verpleegkundige desondanks ‘gewoon’ weer op de ambulance werkt, vindt hij bewonderenswaardig. ,,Dit was écht een ernstig feit. Je blijft van mensen af, helemáál als het om hulpverleners gaat. Zij werken voor ons allemaal, hebben veel stress en staan onder grote druk. Deze verpleegkundige kwam om de moeder van de verdachte te helpen. En hoe bedankt hij haar vervolgens? Door agressief te zijn. Stank voor dank.” Dat de man het ambulancepersoneel filmde, noemt hij een ‘zeer vervelend gegeven’.

Geen boete, want verdachte heeft uitkering
Het incident vond afgelopen juni plaats in de 1e Middellandstraat in Rotterdam-West. Wat de moeder mankeerde, werd ter zitting niet duidelijk.

Lees ook
Baby van flat gegooid door vader in Ridderkerk

De politierechter stelde eveneens dat ‘niemand met geweld moet worden geconfronteerd’. ,,En zéker geen hulpverleners.” Vanwege de ‘aard van de mishandeling’ – ‘ik lees het als een por in de zij’ – kwam ze tot een lagere taakstraf dan de officier had geëist: geen 80, maar 25 uur. Een boete leek haar niet passend, omdat de verdachte een uitkering én schulden heeft.

De twintiger zelf, die tijdens een verhoor al heeft bekend, kon woensdag geen toelichting op zijn daden geven: hij verscheen pas in de rechtbank toen de zitting al was afgelopen.

Man masturbeert terwijl hij kijkt naar 4-jarig meisje dat speelt in tuin

Toerist (19) verliest twee vingers na spinnenbeet Ibiza