in

Overleden meisje (3) is dochter van medewerkster kinderdagverblijf

Door een ‘noodlottig ongeval’ is maandag het dochtertje (3) van een medewerkster van een kinderdagverblijf in Empel overleden. Dat staat in een bericht van opvang ‘t Goudvisje. Het kindje werd gistermiddag gevonden op de buitenspeelplaats.

,,Onze gedachten gaan in de eerste instantie uit naar de ouders, familie en nabestaanden die door dit onvoorstelbare verlies zijn getroffen. Ons team en onze organisatie leven enorm met hen mee”, aldus directeur Marjolein van der Spek in een persverklaring.

Lees ook
Leerkracht slaat leerling (15) dood na schrijffout

Volgens haar is ‘een dochter van een van onze medewerkers overleden door een noodlottig ongeval op een van onze opvanglocaties in Empel’. Rond 13:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het kindje, dat op het buitenterrein lag. Er landde ook een traumahelikopter. Maar reanimatie mocht niet meer baten.

Ze schrijft dat ‘de plotselinge gebeurtenis vanzelfsprekend veel indruk heeft gemaakt op de andere kinderen en dat het de andere medewerkers en ouders enorm heeft aangegrepen’. Daarom is de locatie dinsdag de hele dag gesloten. ,,We zullen er de komende tijd alles aan doen om de ouders, de kinderen en onze medewerkers te ondersteunen waar dit nodig is”, aldus Van der Spek.

Lees ook
Huis onder vuur genomen: Kind 11 komt om het leven

Politie onderzoekt
Volgens haar doet de politie op dit moment onderzoek. Zij zegt dat nauw wordt samengewerkt met ‘de betrokken instanties die de oorzaak van dit tragische incident diepgaand en zorgvuldig zullen onderzoeken’. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De politie wil daar dinsdagochtend niks over zeggen.

Van der Spek was dinsdagochtend aanwezig op de gesloten locatie. Zij wenste niets toe te voegen aan de persverklaring. Op het terrein lagen bloemen ter nagedachtenis van het slachtoffertje.

Meisje (3) dood gevonden op buitenplaats van kinderdagverblijf in Empel

Patty Brard met grote spoed naar ziekenhuis vanwege ontploft gezicht