in

Overheid waarschuwt! Verander je naam niet naar zalm om gratis sushi te krijgen

De afgelopen dagen hebben al 150 mensen hun naam veranderd. Nederland een Gerrit Zalm, maar in Taiwan is deze naam geen uitzondering meer.

Daar heten opeens heel veel mensen zo. Er worden op dit moment volop namen veranderd naar ‘Zalm’, en dat heeft een wel heel bijzondere reden.

Zalm als naam
Misschien denk je nu “Zo gek is het toch niet? Wij hebben immers een Gerrit Zalm, een Maurice de Hond, een Linda de Mol…”

En dan heb je gelijk. Dierennamen komen redelijk vaak voor. Maar in Taiwan is het nu toch even anders.

Lees ook
Man met penisneus krijgt eindelijk een nieuwe neus

Hier gaat het namelijk om de voornaam. Specifiek: Zalm. En dan niet om ouders die hun kinderen zo noemen, maar mensen die hun éigen naam veranderen.

De reden voor de ‘zalmchaos’
Er is een heel goede reden voor deze ‘zalmchaos’, zoals lokale media het hebben omschreven. Of nou ja, een góede reden…

Het is een actie van een restaurantketen: mensen met de naam ‘Zalm’ (Gei Yu) op hun identiteitsbewijs mogen namelijk met vijf vrienden gratis onbeperkt sushi eten.

De afgelopen dagen hebben al 150 mensen hun naam veranderd. Voor inwoners van Taiwan is het mogelijk om drie keer van naam te veranderen.

“Ik heb mijn voornaam veranderd in zalm en twee vrienden ook”, zegt een vrouw tegen Taiwanese tv volgens Metro. “We veranderen dat later gewoon terug.”

Lokale overheidskantoren zijn er absoluut niet blij mee. De onderminister van Binnenlandse Zaken, noemde het bovendien al “tijdverspilling” en “onnodig papierwerk”.

Lees ook
De man van Sandra (28) is een speelgoed vliegtuig: ‘Ja hij gaat er helemaal in’

Je bent wat je (h)eet
Deze actie heeft ertoe geleid dat sommige mensen behoorlijk creatief worden met hun voornaamsverandering.

Zo gaat er nu iemand als ‘Meteoor Zalmkoning’ door het leven, maar ook een ‘Zalmprins’ en een ‘Zalm Gefrituurde Rijst’.

Weer iemand anders blijkt de tactiek ook in te zetten met de hoop om van meer gratis dingen te kunnen profiteren.

In vertaling heet de beste man nu “Chen houdt van Taiwan, abalone, tonijn, zalm, sneeuwkrab, zee-egel, sint-jakobsschelpen, kreeft en biefstuk, Mayfull, Palais de Chine, Regent, Hilton, Caesar Park, Hotel Royal”.

Niet alleen heeft hij dus al z’n favoriete eten opgesomd, maar ook spreidt hij zijn winkansen qua dure hotels. Hopelijk heeft hij nog niet al zijn naamsveranderingen opgebruikt.

21 dagen niet klagen: durf jij het aan?

Vrouw brengt eigen zoon om het leven door hem in kast op te sluiten, slaat daarna de hand aan zichzelf