in

Opnieuw Nederlandse coureur overleden: Joey den Besten (30) komt om bij crash in Finland

Zondag kwam de Nederlandse motorcoureur Joey den Besten tragisch om het leven tijdens een race in Imatra, Finland. De 30-jarige coureur uit Borculo crashte in de International Road Racing Championship (IRRC) race.

De raceorganisatie in Imatra bevestigde via Twitter dat Den Besten stierf na de controle over zijn motor te verliezen tijdens de formatieronde van de Superbike race. Ze uitte hun oprechte condoleances aan zijn familie en collega-coureurs en benadrukte dat hij gemist zal worden.

Lees ook
Man ‘surft’ naakt op dak van rijdende metro in Amsterdam: ‘Echt oerdom!’

Op het Finse stratencircuit, dat een rijke geschiedenis heeft met Grand Prix-weekenden, raakte Den Besten zwaar gewond tijdens de IRRC Superbikerace. Aanvankelijk leken de verwondingen mee te vallen, met berichten die slechts over een gebroken hand spraken. Echter, later bevestigde de politie van Imatra het tragische nieuws dat de coureur aan zijn verwondingen was overleden.

Het was het tweede dodelijke ongeluk in de racesport dit weekend en opnieuw was een Nederlander het slachtoffer. De veelbelovende autocoureur Dilano van ‘t Hoff uit Dordrecht stierf op zaterdag op het Spa-Francorchamps circuit.

Lees ook
Nederlanders massaal aan de buttplugs, hoe kinky is jouw provincie?

Den Besten had een indrukwekkende carrière die al op jonge leeftijd begon in minibike racen, waar hij zelfs een nationale titel behaalde. De Achterhoekse coureur werd tweemaal IRRC Supersport-kampioen voordat hij in 2018 aankondigde te stoppen als coureur. Maar, de roep van de baan bleek te sterk, en hij maakte later een comeback in de IRRC Superbike-categorie. Tijdens de eerste race van het weekend in Imatra werd Den Besten nog achtste. Helaas resulteerde aquaplaning en een crash op het natte circuit in zijn tragische overlijden op zondag.

Vader (36) gooit vriendin en baby’tje uit het raam

Bijna niemand weet het… Wie mag er als eerste 1, 2 of 3?