in

Onthoofde baby die aanspoelde op Spaans strand geïdentificeerd

Het onthoofde lichaampje dat vorige week op een Spaans strand werd gevonden, blijkt van een acht maanden oud meisje uit Algerije te zijn. Dat meldt de Spaanse Guardia Civil. Ze stierf samen met haar ouders toen het bootje met vluchtelingen waarin ze zat, schipbreuk leed.

Lees ook
Beelden op straat van Samantha de Jong uit de tijd van seksuele uitbuiting!

De lugubere vondst werd op 11 juli gedaan, op het strand van Roda de Berà in de provincie Tarragona. Het lichaam was al in verregaande staat van ontbinding en bepaalde lichaamsdelen ontbraken.

Het meisje kon geïdentificeerd worden op basis van een DNA-analyse, die de link legde met een vrouw van wie het lichaam op 6 april voor de Balearen werd gevonden.

Lees ook
Politie doet inval bij Gerard Joling: ‘Zanger opgepakt’

Schipbreuk
Hun bootje had op 21 maart de Algerijnse havenstad Cherchell verlaten, met vijftien mensen aan boord. Geen van hen overleefde de schipbreuk. Acht lichamen zijn intussen al geborgen.

Volgens recente cijfers van het Spaans ministerie van Binnenlandse Zaken zijn sinds begin dit jaar 14.000 migranten over land of over zee op illegale wijze Spanje binnengekomen. In vergelijking met een jaar eerder is dat wel een daling met 6,5 procent.

Basisschoolleraar Bas G. uit Vlijmen maakte al zes jaar kinderporno, ook verdacht van seks met minderjarige

Ruud en Peter kijken hun verkrachter na 24 jaar weer in de ogen