in

Onderzoek: Vrouwen snurken net zo hard als mannen

Vrouwen ontkennen het maar al te vaak, maar vrouwen zijn net zulke harde snurkers als mannen. Er heeft een onderzoek plaatsgevonden die heeft aangetoond dat vrouwen snurken net zo hard als mannen.

Mensen proberen verschillende manieren om het snurken tegen te gaan, bijvoorbeeld de slaapapneu, beugels, knijpers en sprays. Maar of het allemaal zo effectief is, is nog maar de vraag…

Onderzoek
Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de Journal of Clinical Sleep Medicine, bestond uit een vragenlijst waar 675 vrouwen en 1.238 mannen aan mee deden.

Lees ook
Oudere vrouw die met jongere mannen gaat: ze jagen op me wegens mijn jeugdig uiterlijk

De gemiddelde leeftijd van het onderzoek is 49 jaar en de deelnemers moesten de score aangeven van de intensiteit van hun eigen snurkgedrag.

Na de vragenlijst ingevuld te hebben, werd het volume van het gesnurk gemeten in decibel, dit werd eenvoudig gedaan met een geluidsmeter.

Hieruit kwamen verschillende groepen uit, naarmate de volume van je gesnurk. De groepen bestonden uit:

mild’: tussen de 40 en 45 decibel
gemiddeld’: tussen de 45 en 55 decibel
ernstig’: tussen de 55 en 60 decibel
zeer ernstig’: hoger dan 60 decibel
naar voren dat het geluid tussen de 40 en 45 decibel lag.

Lees ook
Moeder (55) en dochter (19) douchen nog elke dag samen: “De beelden”

Snurken
De vrouwen die hebben meegedaan aan dit onderzoek blijken minstens net zo hard te snurken als mannen.

Terwijl 28% van de vrouwen in de vragenlijst lieten weten niet te snurken, snurkten hiervan 19% wel. Mannen hebben in dit opzicht meer zelfkennis en slechts 6.8% van de mannen liet weten niet te snurken, terwijl 3.5% hiervan dat wel deed.

“Dit zou weleens de reden kunnen zijn waarom vrouwen veel minder slaaponderzoek laten uitvoeren in slaapklinieken omdat ze simpelweg niet doorhebben dat ze slaapproblemen hébben”, legt professor Nimrod Maimon, co-auteur van de studie, uit.

Man heeft trucje gevonden om nooit meer ziek te worden – “Drink urine door je neus”

Sophie heeft s*ks met al haar vrienden: “Ik raadt het iedereen aan”