in

Nieuwste TikTok-Trend: menstruatiebloed als gezichtsmaker

Waar zouden we toch zijn zonder TikTok? Hier vind je de leukste, beste maar zeker ook vreemdste filmpjes. Deze week kwamen we er nog achter dat er een bedrijf is die je 600 euro betaalt om TikTik video’s te bekijken. Wat een droombaan! Toch zijn niet alle filmpjes altijd even fris en fruitig om te bekijken. Nu is er namelijk een nieuwe trend in de TikTok wereld ontstaan: menstruatiebloed gebruiken als gezichtsmasker.

Menstruatiebloed gebruiken als gezichtsmasker
Waarschijnlijk heb je nog wat tubes nepbloed van afgelopen Halloween in je verkleedkist liggen. Was bloed op je gezicht eerst bedoeld als creatie voor een bloody bride of sexy nurse; nu gaan we ineens over op echt bloed. Blijkbaar is menstruatiebloed namelijk enorm goed voor je huid en kan het dienen als gezichtsmasker. Wij weten niet zo goed wat we hiervan moeten vinden, maar een goedkope oplossing in deze dure maanden is het zeker.

Lees ook
Echtpaar in Nederland hongert kinderen zó uit dat ze in vuilnis eten zoeken

Dit bovenstaande fenomeen wordt ook wel ‘Moon masking’ of Menstrual masking’ genoemd. Je gebruikt dus het menstruatiebloed voor een gezichtsbehandeling in je eigen thuissalon. Enige voordeel wat we hierbij kunnen bekeken: scheelt je weer reistijd en kosten. Een natuurlijker middeltje dan dit is er uiteraard ook niet. Hoe dicht bij de natuur wil je het hebben? Wanneer je zoekt op #periodbloodfacemask vind je enorm veel video’s over dit onderwerp. De site Linda.nl meldt zelfs dat die filmpjes inmiddels al meer dan 6.5 miljoen keer zijn bekeken.

De voordelen van menstruatiebloed op je smoeltje
Volgens NSMBL bevat het menstruatiebloed rijke stoffen zoals zink, koper en magnesium. Laten dit nou net de bestrijdende ingrediënten voor acne zijn. Het geeft je een stralende en gezonde huid. Een win-win situatie zou je denken. Toch vinden wij het maar een vreemde beautytrend, misschien nog wel gekker dan de meest bizarre beautytrend ooit: neushaar extension; waar we laatst over hebben geschreven.

Lees ook
Dochter slaapt vijf jaar lang naast dode moeder

Nu klinkt het net of TikTokkers deze hype hebben uitgevonden, maar toch is deze trend ontstaan voordat we überhaupt het woordje social media kenden. Indianen en Aboriginals zouden namelijk menstruatiebloed gebruiken als helende werking. Ook voor wonden en eczeem schijnt het genezend te zijn.

Nadelen van menstruatiebloed op je huidje
Niet iedereen is even enthousiast over deze nieuwe hype. Zo zie je in onderstaande video dat dermatologe Joyce ons waarschuwt voor deze trend. Ze smeekt ons zelf om hier niet aan te beginnen.

”Menstruatiebloed is een mengsel van afgeworpen huid, cellen van het baarmoederslijmvlies, en witte en rode bloedcellen. Ook zitten er bacteriën in”, aldus de dermatologe. Als je ‘down under’ infecties hebt, kan het dus verspreiden naar de rest van je mooie huidje. En dat is het laatste wat we willen! Wij kijken wel gewoon een heerlijke Feel-Good movie als we ongesteld zijn en houden dat rode goedje daar veilig beneden waar het hoort.

Vermist kind (2) te water geraakt in Doesburg en overleden

Groot drama voor ex-vrouw Raymond van Barneveld: ‘overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding’