in

Nieuw remedie tegen stress: de kantoorhond! Heb jij er al eentje?

Veel mensen willen graag een hond maar beginnen er niet aan omdat ze een fulltime baan hebben en het zielig vinden om het hondje dan de hele dag thuis te laten zitten.

Voor diegene hebben we een nieuwe oplossing: Neem je hond gewoon mee naar het werk. Het werkt namelijk tegen stress. En niet alleen bij de baas van de hond maar voor het hele kantoor.

Lees ook
Vrouw geeft haar eigen jas aan hond zodat hij warm blijft terwijl hij buiten wacht

Thijs Launspach heeft al een boek over stress en drukte geschreven en schreef in het AD dat een hondje naast je bureau meerdere voordelen met zich meebrengt.

Een hond op kantoor zorgt voor een leukere werksfeer, vermindert stress en zorgt ook dat werknemers beter met elkaar omgaan.

Als je even niet lekker in je vel zit geef je de hond gewoon een knuffel of een aai over zijn bol en je voelt je al direct beter.

En als je ’s middags met het hele personeel een blokje gaan lopen gaat de hond gewoon lekker mee. Geen excuses meer om in de kantine te blijven hangen maar gewoon bewegen!

Lees ook
Dokters halen lintworm van 18 meter uit patiënt (foto’s)

Niet alleen op kantoren zouden honden zorgen voor minder stress. Ook is er al geëxperimenteerd (op een leuke manier) met honden op de Universiteit van Amsterdam.

De studenten van de Universiteit van Amsterdam konden tijdens de tentamenweek even knuffelen met puppy’s wanneer ze wat teveel stress ervoeren.

Wanneer je namelijk een tijdje knuffelt met een hond komt het hormoon oxytocine vrij en dat zorgt ervoor dat je bloeddruk en hartslag daalt.

Zouden jullie je hond meenemen naar kantoor als dat mogelijk was of doen jullie het al? Laat het ons weten in de reacties!

Daar is ‘ie weer: het matje is anno 2020 weer helemaal hip

Man stopt zeven staven goud in zijn kont