in

Neef Ridouan T. ‘liet politie zakken afval en stront opruimen’

Anouar T. staat op dit moment terecht in de zaak rondom de moord op Derk Wiersum. Tijdens de zitting kwam er echter een curieus verhaal aan het licht.

Anouar T. stond vandaag terecht voor het medeplegen van de moord op Derk Wiersum. Wiersum was de advocaat van Marengo-kroongetuige Nabil B., maar werd in 2019 om het leven gebracht. Moreno B. en Giërmo B. werden als uitvoerders van de liquidatie al eerder veroordeeld tot 30 jaar cel. Maar ook Anouar T., de neef van Marengo-hoofdverdachte Ridouan T., was betrokken bij de moord op de advocaat, zo stelt justitie.

Lees ook
Man (46) doodgeslagen toen hij jongemannen vroeg om te stoppen met urineren voor zijn huis

Zo zou hij met een andere verdachte het adres van Derk Wiersum hebben achterhaald en zijn huis en kantoor hebben geobserveerd. De verkregen informatie speelde hij volgens justitie door. Daarnaast stond de Renault Megane die werd gebruikt bij de liquidatie van Wiersum enige tijd in een garagebox die op naam stond van Anouar T. Hij wordt door het OM dan ook gezien als medepleger van de moord op de advocaat.

Tijdens de zitting kwam er een bijzonder verhaal aan het licht, schrijft Saskia Belleman van de Telegraaf. Volgens T. had hij tijdens het voeren van gesprekken met zijn advocaat het gevoel dat hij werd afgeluisterd. Vandaar dat hij met een plan kwam om de politie te beduvelen.

Lees ook
Ruud en Peter kijken hun verkrachter na 24 jaar weer in de ogen

Hij vertelde zijn advocaat in een telefoongesprek dat er in zijn schuur goudstaven lagen. Twee stuks van 25 kilo. In werkelijkheid lag zijn schuur vol zooi. Zakken vol afval, hondenpoep en verhuisspul. Over de rotzooi had hij naar eigen zeggen mot met de gemeente, die de troep niet wilde ophalen.

Maar waar de gemeente niet langskwam, bracht de politie – vermoedelijk na het verhaal over de ‘goudstaven’ – hem wel een bezoekje. De agenten namen volgens Anouar T. wel dertig vuilniszakken mee. Kortom, schuur netjes, nergens goudstaven te vinden en de politie een paar zakken stront rijker.

Zoey (5) verkracht en vermoord nadat moeder haar uit huis zette

Agent (50) die zijn vrouw (31) ombracht lag in scheiding