in

Nederlander die dochtertje (6) in slaap misbruikte niet naar gevangenis, maar moet het land uit

Een rechtbank in het Zuid-Spaanse Malaga heeft een 49-jarige Nederlander veroordeeld tot een opmerkelijke straf. Hij wordt het land uitgezet wegens seksueel misbruik van zijn 6-jarige dochter tijdens haar slaap.

De veertiger was aanvankelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden, maar de rechtbank besloot de celstraf te vervangen door uitzetting en een verbod om het Spaanse grondgebied te betreden gedurende tien jaar.

Lees ook
Man betrapt hitsig koppeltje op reuzenrad: “Wat een uitzicht!” (video)

De rechtbank legde de Nederlander tevens een voorwaardelijke gevangenisstraf op van vier jaar en twee maanden met als voorwaarden een verbod om het slachtoffer, haar ouderlijk huis en andere plaatsen die ze vaak bezoekt te naderen op minder dan 500 meter afstanden. Ook mag hij geen enkele manier contact met haar opzoeken. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE, dat zaterdag naar eigen zeggen inzage had in het vonnis.

Omdat de verdachte tijdens het proces bekende zijn dochter in 2011 te hebben misbruikt, terwijl hij alleen thuis was met haar en een jongere zoon, verklaarde de rechtbank de straf onherroepelijk in overleg met het Openbaar Ministerie (OM). Dit betekent dat de veroordeelde geen hoger beroep kan aantekenen tegen de uitspraak.

Lees ook
Zien: Heleen van Royen met ontblote voorgevel op vakantiekiekje

De lange duur tussen het seksueel misbruik en de afloop van de rechtszaak – maar liefst twaalf jaar – was voor het OM een van de redenen om in te stemmen met de vervanging van de gevangenisstraf door uitzetting. De andere reden was dat de Nederlander zijn dochter voor de behandeling van de zaak een schadevergoeding van 10.000 euro betaalde vanwege zijn burgerlijke aansprakelijkheid.

Huibert raakt verslaafd aan kinderporno en kan zich niet meer bedwingen bij zijn eigen dochter

Opblaaskussen pretpark waait weg: man dood, dochtertje zwaargewond