in

Moeder van omgebrachte Gino (9) dood aangetroffen in haar huis

De moeder van de eerder dit jaar om het leven gebrachte Gino (9) is gisteren dood gevonden in haar woning in Maastricht. Een woordvoerder van de organisatie Namens de Familie bevestigt dat het om haar gaat. Ze zou een natuurlijke dood zijn gestorven, is dinsdagavond laat bekendgemaakt.

De politie vond het lichaam gisteravond in haar huis aan de Gildenweg. De organisatie Namens de Familie stond de moeder en beide zussen van Gino bij na de verdwijning en moord op het jongetje. De woordvoerder noemde de dood van de moeder ‘vreselijk’ voor de beide zussen van Gino. Volgens haar had de moeder ‘enorm veel verdriet’ over de dood van haar zoontje.

Lees ook
Vriend begeleidster gehandicapte Hebe (10): ’Sanne zou haar nooit iets aandoen’

Een politiewoordvoerder wil alleen bevestigen dat er iemand is overleden in een woning in de straat. Maar omdat er geen misdrijf heeft plaatsgevonden doet de politie verder geen mededelingen.

,,Dit is met geen pen te beschrijven”, zegt de woordvoerder van Namens de Familie. ,,De dood van Gino is nog zo vers, wat doe je als je dit hoort. Opnieuw een afscheid en een uitvaart. Bovendien nadert de tweede proforma-zitting rond de dood van Gino. Dit is voor de dochters van de moeder, zussen van Gino, een hele nare tijd.”

Lees ook
Vermiste Hebe en Sanne niet gevonden na zoektocht langs A59 bij Waalwijk

Rechtszaak over drie weken
Op 5 december is de tweede niet-inhoudelijke, voorbereidende zitting rond de verdachte van de moord, ontvoering en misbruik van Gino, Donny M.

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni tijdens het voetballen buiten in Kerkrade. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De 22-jarige M. werd vlak voor de vondst in diens woning, vlakbij de vindplaats van Gino, opgepakt.

Eva Jinek stopt ermee en gaat bij de Kruidvat werken

Temperatuur duikt onder 0: Dit weekend mogelijk halve meter sneeuw