in

Michael B. (37) zet pistool tegen hoofd eigen kinderen en dwingt ze cocaïne snuiven

Michael B. (37) uit De Lutte moet 15 maanden de cel in. Ook legt de rechter hem een tbs-behandeling met dwangverpleging op. Hij krijgt de straf voor stelselmatige mishandelingen, vernederingen, bedreigingen en het doelbewust geven van cocaïne aan zijn minderjarige kinderen.
De straf valt lager uit dan de drie jaar geëist door het Openbaar Ministerie.

Pistool tegen hoofd
Volgens justitie zou Michael B. zijn ex-vrouw – en dus de moeder van zijn kinderen – tussen 2019 en 2022 stelselmatig hebben mishandeld en bedreigd. Ook zou hij zes van zijn zeven kinderen tussen de 1 en 17 jaar oud hebben mishandeld. Een aantal van hen zou hij ook doelbewust cocaïne hebben toegediend. “Ze zijn jarenlang geterroriseerd door hun vader en man”, zie de officier tijdens de zitting een kleine maand geleden.

Lees ook
Jessica (45) doodgeschoten door haar man: ‘3 kinderen nu wees’

Verder zou hij zijn ex-vrouw hebben uitgekleed, voor het raam hebben gezet en een vuurwapen tegen het hoofd hebben gehouden. Ook wilde hij onder dreiging van dat vuurwapen haar dwingen de voogdij over haar kinderen af te staan.

Lees ook
Man valt peuters aan met mes in speeltuin: 8 kinderen zwaargewond

Verklaring dochter
“Ik was altijd bang voor je”, sprak een van de dochters vandaag tegen haar vader. “Je hebt mij bijna vermoord, door water in mijn mond te gieten, een handdoek op mijn hoofd te leggen en op mij te gaan zitten. Je hebt een pistool tegen mijn hoofd gezet. ‘Ik maak je dood met deze kogel’, zei je. Ik voelde mij altijd zo machteloos.”

Lichaam van vrouw (36) aangetroffen, 72-jarige vader gearresteerd: “Hij sloot haar en haar moeder op”

Oudere vrouw die met jongere mannen gaat: ze jagen op me wegens mijn jeugdig uiterlijk