in

Meisje 8 in elkaar geslagen door man in Borgerhout

Een achtjarig meisje heeft woensdagnamiddag meerdere slagen gekregen van een man op het Vinçotteplein in Borgerhout. De politie arresteerde de meerderjarige dader, maar deze werd na zijn verhoor voorlopig in vrijheid gesteld.

Het meisje was woensdag tussen 17 en 18 uur aan het voetballen op het plein met enkele vrienden. Een onbekende man van 21 greep haar plots bij de nek en gaf haar enkele rake vuistslagen in het gezicht. “Het slachtoffer heeft een hersenschudding en blauwe plekken in haar gezicht. Haar bril geraakte beschadigd door de aanval”, klinkt het. Mensen uit de buurt konden de man van haar af trekken en hem in bedwang houden tot de politie arriveerde.

Lees ook
Man gooit kat van balkon bij woningbrand en slaat brandweerman

De politie en hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. “De man was op het moment van de feiten niet bij zinnen. Hij had vermoedelijk een psychose en werd gearresteerd. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht voor controle”, zegt Wouter Bruyns van politiezone Antwerpen. De dienst slachtofferzorg van PZ Antwerpen stond het slachtoffer en haar familie bij. Ondertussen is ze wel weer thuis.

Het meisje en haar aanvaller zouden elkaar niet kennen. Ze zou dus een willekeurig slachtoffer zijn. De man is wel gekend in de buurt omwille van zijn agressieve reputatie. Wat de man exact bezielde, probeert de politie nog te achterhalen. Volgens een getuige had de man thuis ruziegemaakt.

Lees ook
Dode (18) en gewonde (17) bij schietpartij in Amsterdam

Procedure tot gedwongen opname
Het parket neemt de zaak zeer ernstig. Ze stelden gisteren een dokter aan om na te gaan of de procedure tot gedwongen opname kon worden opgestart. “Op basis van het eerste onderzoek bleek dat de verdachte niet in aanmerking kwam. Na zijn verhoor is hij voorlopig in vrijheid gesteld”, zegt Kato Belmans van het Antwerps parket. “Vandaag wordt er een onderzoeksrechter gevorderd. Die kan een deskundige aanstellen om de toestand van de man na te gaan.”

Taakstraf voor Zwollenaar (21) die man zwaar mishandelde om ‘pedofilie’

Schutter Zwijndrecht gesignaleerd bij school Deventer