in

Meisje (8) bijna hele leven opgesloten in huis van grootouders

SIEGEN – In Duitsland is een groot onderzoek gestart naar een achtjarig meisje dat al bijna heel haar leven opgesloten zou hebben geleefd in het huis van haar grootouders. Dat heeft de openbaar aanklager van Siegen, een stadje in het westen van het land, bekendgemaakt. De autoriteiten zijn een onderzoek begonnen tegen de moeder en grootouders.

Zij zouden het kind niet naar school hebben laten gaan. Ook mocht ze niet spelen met andere kinderen. Het meisje zou het huis van de grootouders in het stadje Attendorn niet hebben verlaten. Ze zou wel kunnen lezen en rekenen.

Lees ook
11-jarige ernstig gewond bij ongeluk met landbouwvoertuig

De moeder zou tegen de sociale diensten hebben gezegd dat ze naar Italië zou verhuizen. De vader leefde apart van het gezin. Toen de Italiaanse autoriteiten lieten weten dat moeder en dochter niet in het land verbleven, ging de jeugdbescherming in september naar het huis van de grootouders. Daar zagen ze de dochter.

Lees ook
Onthoofde baby die aanspoelde op Spaans strand geïdentificeerd

Vrijheidsberoving
Een verklaring waarom het kind alle contact werd ontzegd, is er nog niet. Zowel de moeder als de grootouders doen een beroep op hun zwijgrecht. Ze worden beschuldigd van vrijheidsberoving.

Attendorn is een hechte gemeenschap, maar zelfs de buren beweren niet te hebben geweten dat moeder en kind in het huis woonden.

Het meisje bevindt zich nu in een pleeggezin. Er zijn geen tekenen van fysiek misbruik of ondervoeding. De rechtbank zal een nieuwe voogd aanwijzen en het kind laten onderzoeken.

Man duwt gehandicapte vrouw in rolstoel de zee in: Geen zin meer in haar gezeik

Verpleegster (41) en mama van twee sterft na aanrijding door wagen: “Het is zo’n warm gezinnetje”