in

Meisje (3) dood gevonden op buitenplaats van kinderdagverblijf in Empel

Een 3-jarig meisje is maandag overleden op kinderdagverblijf ’t Goudvisje in Empel. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

Bij het kinderdagverblijf werd rond 13.00 uur een meisje gevonden op het buitenterrein en was niet aanspreekbaar. Zij werd gereanimeerd, maar die hulp mocht niet meer baten. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk.

Speelplaats afgeschermd
Meerdere politieauto’s en een ambulance staan rond 14.30 uur voor de ingang van de opvang. Ook is er een traumaheli geland in de omgeving. Op de speelplaats zijn schermen geplaatst. De ouders van het kindje zijn in kennis gesteld.

Forensisch onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Een noodlottig ongeval is een van de scenario’s die door de politie wordt onderzocht, maar het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken.

Lees ook
Alice (4) doodgebeten door hond van buren

Ouders halen kinderen op
Het kinderdagverblijf is gesloten, maar ouders kunnen naar binnen om hun kinderen op te halen. Auto’s rijden af en aan bij de opvang. Een vader, die de auto voor de school heeft geparkeerd en na tien minuten met zijn zoon wegrijdt bij ‘t Goudvisje, wil geen commentaar geven.

Vreselijk
Een oudere man komt na korte tijd terug bij zijn auto, nadat hij in de opvang was geweest. ,,Officieel wordt ons binnen niks verteld”, zegt hij. ,,Er zou een kindje zijn overleden. Maar ik weet niet hoe dat is gebeurd. Vreselijk. Maar mijn kleinkind is in orde en mag daar nog even blijven.”

Ook een moeder heeft juist haar baby met een Maxi-Cosi bij ‘t Goudvisje opgehaald. ,,We hoorden dat er een kind is overleden. Dat was natuurlijk schrikken. Er wordt niets gezegd over de naam of leeftijd”, zegt de vrouw die het hierbij wil laten en met de auto naar huis rijdt.

Lees ook
Man dringt huis binnen en vermoordt oudere vrouw: kleindochter (9) rent weg om hulp te halen

,,We kregen ongeveer een uur geleden in het speciale ouderportaal een bericht dat een kindje is overleden”, zegt een vader die zijn dochter iets voor half 5 in de Maxi-Cosi zet. ,,En net kregen we via het ouderportaal het verzoek om je kind zo snel mogelijk op te halen.”

Een drone zweeft rond 17.00 uur al een poosje boven ‘t Goudvisje, maar verdwijnt als de regen begint te vallen. Onduidelijk is of het een politie het apparaat bestuurt. Ondertussen loopt een moeder in de stromende regen met haar kind tegen zich aangedrukt naar de auto.

Opvang
Baby’s, peuters en schoolkinderen tot en met 13 jaar worden opgevangen in de boerderij van het kinderdagverblijf ’t Goudvisje. ‘In onze stadse omgeving brengen we de natuur zoveel mogelijk bij de kinderen’, staat te lezen op de website. Er is voor de kinderen zowel een binnen- als buitengedeelte.

Wat vinden jullie van de nieuwe lippen van Linda?

Overleden meisje (3) is dochter van medewerkster kinderdagverblijf