in

Meisje (15) uit Ede stapte uit het leven na misbruik door oom (35)

Tegen een 35-jarige man uit Moerdijk is maandag tien maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk voor het plegen van ontucht met zijn vijftienjarige nichtje in Ede. Zij beroofde zichzelf daarna van het leven.

Het gebeurde in november 2018. Met zijn zoon achterin en het meisje naast hem reed hij naar het bos. Hij gaf haar sterke drank en wiet en betastte haar.

De man gaf het voor de rechtbank toe. Hij ontkende dat er meer was gebeurd dan betasten en ook dat hij al eerder ontucht met haar had gepleegd.

Veel verder dan aanraken
Whatsappberichten lijken daar wel op te wijzen. Zij heeft het er in berichten over dat hij al op haar zevende aan haar zat. Verder vertelde ze haar moeder dat het al jaren aan de gang was en dat hij ook die dag veel verder was gegaan dan alleen aanraken. Maar er is al met al te weinig bewijs.

Lees ook
Man vermoordt baby meisje omdat ze op haar biologische vader lijkt

De man is eerder veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. Hij onderging toen een behandeling gedurende twee jaar. Inmiddels is hij weer in behandeling.

Daar moet hij mee doorgaan, wil de officier van justitie. Ze wil verder dat hij gedurende een proeftijd van drie jaar onder toezicht blijft van de reclassering.

‘We krijgen haar nooit terug’
De moeder verwijt de verdachte dat hij niet alleen misbruik maakte van een jong, maar ook kwetsbaar meisje. Hij wist dat ze depressief was en zichzelf sneed.

Lees ook
Bedrijf wil werknemer ontslaan die één volledige dag per week op het toilet zit

,,We krijgen haar nooit meer terug. Maar we willen hem achter de tralies zien. Zodat hij goed tot zich door kan laten dringen wat hij gedaan heeft en nooit weer een leven kapot maakt”, zei ze.

Ook de vader van het meisje maakte gebruik van het spreekrecht. ,,Hij heeft haar alcohol en drugs toegediend en misbruikt. Met de dood als gevolg”, zei hij.

Werkstraf
De advocaat van de verdachte condoleerde de familie. Maar hij vindt niet dat de dood van het meisje de verdachte te verwijten valt. Ze deed al vóór die dag in november een keer een poging zichzelf van het leven te beroven.

Ook hij vindt dat er alleen bewijs is voor het betasten. Hij verzocht de rechtbank het bij een werkstraf te houden. Uitspraak: over twee weken.

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl

Arts onderschat gevaar ingeslikte batterij, met fataal gevolg

Kilo’s poep spuit uit toilet terwijl Tamara erop zit