in

Meisje 10 omgekomen tijdens oversteken vader 42 zwaargewond

Een meisje van 10 jaar is woensdagavond om het leven gekomen in de Hamonterweg in het Limburgse Neerpelt. Haar papa van 42 jaar raakte zwaargewond. Ze waren aan het oversteken toen ze gegrepen werden door een 83-jarige automobilist. De oversteekplaats was verlicht, maar er zou nog een tweede wagen bij het ongeval betrokken zijn.

Het meisje en haar vader van 42 waren te voet onderweg. Ze staken de rijbaan over, maar werden toen door een voertuig gegrepen, ondanks het feit dat zeker één van hen een fluohesje droeg. De twee waren gestopt op het zebrapad, omdat er langs beide kanten auto’s aankwamen die geen aanstalte leken te maken om te vertragen. De auto die van links komt, bestuurd door een 83-jarige man uit Pelt, rijdt hen uiteindelijk aan. In de andere wagen zat een man van 56 jaar achter het stuur. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor het meisje kon geen hulp meer baten. De vader raakte zwaargewond. Vader en dochter wonen op enkele honderden meters van het ongeval.

Lees ook
Jongen mishandelt vrouw: Groep pakt hem terug en laat hem naakt achter

De lokale politie Hano (Hamont-Achel en Pelt) deed de nodige vaststellingen en lichtte het Limburgse parket in. Het parket besliste een verkeersdeskundige naar Pelt te sturen om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Hamonterweg werd afgesloten voor de duur van het onderzoek.

Lees ook
Hond zakt in elkaar na bevrijding uit bestelbus

“Het is een verschrikkelijk voorval. De slachtoffers wonen hier in de buurt. Het is natuurlijk een drukke gewestweg en gisteren was er weeral veel verkeer”, reageert burgemeester Frank Smeets (CD&V).

Politie verwijdert nepflitskast: wie wil hardrijders afschrikken?

Zussen Simone en Christiane (74) leven in een kelder: Kunnen het niet meer betalen