in

Meisje (1) hersendood verklaard, stiefvader (19) verdacht van mishandeling

In Frankrijk is een meisje van amper 16 maanden oud hersendood verklaard, vermoedelijk een gevolg van mishandelingen van haar 19-jarige stiefvader. De man wordt beschuldigd van “geweldpleging waardoor een minderjarige blijvend gehandicapt raakte door een persoon in een gezaghebbende positie”. Dat schrijft de Franse krant ‘Le Parisien’.

Lees ook
Dode (18) en gewonde (17) bij schietpartij in Amsterdam

Het drama deed zich voor in Douai, een stad in het noorden van Frankrijk. Afgelopen vrijdagmiddag werden de hulpdiensten ingeschakeld om het meisje te reanimeren. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Lille, op zo’n veertig kilometer van Douai, waar ze op intensieve zorgen belandde. Daar werd ze uiteindelijk hersendood verklaard.

De moeder van het kindje was niet thuis op het moment van de feiten en is daarom buiten vervolging gesteld. De stiefvader werd in hechtenis genomen nadat hij zondag werd beschuldigd van “geweld dat blijvende invaliditeit veroorzaakte bij een minderjarige, jonger dan vijftien jaar, door een persoon in een gezaghebbende positie”. Dat meldde de officier van justitie van Douai, Frédéric Fourtoy. Volgens de officier zal de aanklacht tegen de man veranderen zodra het meisje dood wordt verklaard, klonk het nog.

Lees ook
24-jarige scooterrijder overleeft botsing met bankje in Rotterdam niet

De verdachte is geen onbekende bij justitie. In het verleden testte hij al eens positief op cannabis, aldus de openbare aanklager.

Stephanie lijkt iets teveel te genieten van de jet stream in het bubbelbad

Tiener (18) onopgemerkt urenlang verkracht op metroperron