in

‘Mannen met een dikke bierbuik hebben meer bedpartners’

Heb jij een flink afdak boven je gereedschap hangen? Dan is de kans groot dat dat gereedschap vaak genoeg gebruikt is.

We nemen het met een dikke korrel zout, maar toch: volgens onderzoekers aan de Chapman University in Los Angeles hebben mannen met een stevige bierbuik een veel beter s*ksleven dan heren met een laag BMI.

Lees ook
Kind springt uit het raam na aanslag op woning

De professoren hebben het liefdesleven van ruim zestigduizend mensen een jaar lang nauwlettend in de gaten gehouden – vraag ons niet hoe – en wat bleek: de heren met een ‘bierbuik’ deelden het bed met de meeste verschillende vrouwen.

Bierbuik
Ja, wij vragen ons ook af hoe dat in godsnaam mogelijk is. Staan we dan verdomme de godganse dag voor niets in de sportschool?

Hadden we eigenlijk net zo goed een stapel hamburgers in onze achternek kunnen schuiven?

Helaas, zo werkt het niet helemaal. Wat de medische wereld – en daarmee dus de wetenschappers achter dit onderzoek – namelijk als een ‘bierbuik’ ziet, is in het oog van de gewone man niet meer dan ‘een paar vetjes’. En wat wij als ‘een buikje’ zien, heet voor de gemiddelde arts helaas ‘obesitas’.

Lees ook
Zuigeling die niet stopte met huilen door eigen moeder om zeep geholpen

In de wetenschappelijke woorden van David Frederick, professor aan de Chapman University: “Het is belangrijk om te benoemen dat de medische classificatie van ’overgewicht’ op sociaal gebied anders wordt ervaren.” Ja, dat dus.

Conclusie: Een klein beetje vet mag, maar het moet niet te gek worden. Aan de andere kant: als je een wandelend skelet bent, zitten de dames ook niet op je te wachten.

Hond Vida blijkt ‘ernstig verwaarloosd’: levenslang pijnstillers nodig

Maak de borst maar nat: Winter 2023 mogelijk koudste van de eeuw