in

Mannen huilen vaker op het werk dan vrouwen

Het kan niemand ontgaan zijn dat een eerdere opmerking van Nobelprijswinnaar Tim Hunt nogal wat ophef heeft veroorzaakt.

Hunt liet zich tijdens een conventie ontvallen dat vrouwen in het laboratorium alleen maar huilebalkjes waren en voor afleiding zorgden.

Lees ook
Mannen dragen steeds vaker string: Wat vinden we er van?

Inmiddels heeft de biochemicus zijn werk neergelegd door alle tumult rond deze nogal s*ksistische opvatting, maar wijst onderzoek ook nog eens uit dat de beste man helemaal geen gelijk heeft, integendeel zelfs.

Tranentrekkers
Professor Ad Vingerhoets vertelt aan The Guardian over zijn diepgravende onderzoek naar het fenomeen huilen op het werk.

In eerste instantie wees uit dat vrouwen wel degelijk vaker huilden op het werk in vergelijking met mannen, maar tijdens een daadwerkelijke live experiment werd uiteindelijk het tegenovergestelde aangetoond.

Lees ook
‘Behandel aambeien niet door bevroren frietjes in je achterste te proppen’.

Het wetenschappelijk onderzoek richtte zich op psychotherapeuten en liet zien dat mannen die dat beroep uitoefenden vaker een traan lieten dan hun vrouwelijke collega’s.

Niets mis mee hoor, al rust er natuurlijk nog wel een klein beetje een taboe op de huilende vent. Daarom, als eerbetoon, enkele emotionele uitbarstingen van échte mannen.

Onderzoek wijst uit: tandenborstels zitten vol poep

Nathan laat zijn vriendin regelmatig uit in winkelcentrum