in

Man woont drie maanden op vliegveld uit angst om te vliegen

Een man uit Californië die volgens de autoriteiten beweerde bang te zijn om het vliegtuig in te stappen vanwege corona, heeft zichzelf drie maanden lang opgesloten in een beveiligd gebied van vliegveld O’Hare International Airport. De man, Aditya Singh, wordt nu beschuldigd van een misdrijf.

Gestolen pas vliegveld
Begin zaterdagmiddag benaderden twee medewerkers van United Airlines de man en vroegen om zijn identificatie.

Lees ook
Deze winter blijven we lekker binnen! Samsung biedt namelijk nu een 219-inch tv aan

De assistent-staatsadvocaat zei dat Singh zijn gezichtsmasker liet zakken en hen een luchthavenidentificatiebadge liet zien die hij om zijn nek droeg.

De badge bleek later als gestolen opgegeven te zijn. De man claimde dat hij de luchthavenidentificatiebadge op het vliegveld had gevonden.

COVID-19 reglementen op de luchthaven maakten het verplicht dat werknemers een mondkapje moesten droegen, waardoor het voor Aditya waarschijnlijk gemakkelijker werd om de badge te gebruiken alsof het zin eigen was. De kans dat deze meneer hetzelfde trucje kan herhalen lijkt echter klein.

Lees ook
McDonald’s gaat Mcnuggets per 50 stuks verkopen

Vervolging
De rechtbank was allesbehalve mals voor de verdachte: “De rechtbank vindt deze feiten en omstandigheden schokkend voor de vermeende periode dat dit heeft plaatsgevonden”, aldus de rechter.

De rechter beoordeelde dat de man een gevaar voor de gemeenschap kon vormen omdat hij zich bevond in een beveiligd deel van de luchthaven onder een valse identiteit. Op 27 januari moet Aditya Singh opnieuw verschijnen voor de rechtbank.

Niet negeren: deze symptomen waarschuwen op een bloedprop in je lichaam

Dronkenlap vliegt met 13 kratten bier uit de bocht