in

Man wil eigen dochter (5) door pedofiel laten misbruiken voor geld

Hij probeerde zijn eigen dochter van vijf jaar oud te laten misbruiken voor geld. Daarvoor moest een 34-jarige vader uit het Belgische Lebbeke zich verantwoorden in de rechtbank. Zijn 32-jarige kompaan J.P. uit Zwijndrecht, die op zijn aanbod inging, stond ook terecht. „Er is sprake van een ernstige pedofiele problematiek”, aldus de aanklager. Het duo riskeert respectievelijk vier en drie jaar cel.

In januari van dit jaar verliet de moeder van het meisje onwetend haar woning om haar dochter naar school te brengen. Onderweg werd ze door de ordediensten staande gehouden en kreeg ze de schok van haar leven. Ze moest aanhoren wat de vader (34) allemaal had bekokstoofd. Hij zou zijn bloedeigen vijfjarige dochter tegen betaling laten misbruiken door J.P. (32). De plannen waren gesmeed, alles was al in kannen en kruiken.

De politie kwam het gesprek tussen de twee op het spoor en kon tijdig ingrijpen. De ordediensten dachten echter dat de moeder ook betrokken was bij de zaak. „Ze was in shock en werd in het begin behandeld als een verdachte”, zegt haar advocaat. „Ze heeft moeten aanhoren wat de vader met hun kind van plan was. Tot de dag van vandaag heeft ze hiervoor nog psychologische begeleiding nodig.”

Lees ook
Maaike Oomes (35) vermist

Iets meer schuldinzicht
Tot een verkrachting kwam het gelukkig niet. De politie kon een drama vermijden, maar ook J.P. trok zich net op tijd terug en annuleerde de afspraak. „Mijn cliënt heeft enorm veel schaamte”, zegt zijn advocaat. „Zijn normbesef was groot genoeg om te realiseren dat wat hij ging doen, fout was. Vader S. minimaliseerde naderhand te feiten. „Er is toch niets gebeurd”, liet hij optekenen kort na zijn arrestatie.

„Als het aan u lag was de afspraak wel doorgegaan”, zo sneerde de voorzitter tijdens zijn proces. De man had deze keer iets meer schuldinzicht en sloeg alsnog mea culpa. „Ik heb heel veel spijt van wat ik heb gedaan”, zei hij. Hij gaf daarnaast toe dat hij met pedofiele problematiek kampt. „Het wordt alleen maar erger, ik wil geholpen worden.”

Lees ook
Vrouw (57) die werd geraakt door van helling geduwde auto overleden

’Als grapje bedoeld’
„Tijdens een grondig onderzoek naar het duo kwam nog meer aan het licht. Er werden talloze beelden van seksueel misbruik van minderjarigen teruggevonden op smartphones en computers. Zo bleken zij ook onderling afspraken te hebben gemaakt voor een verkrachting van een 13-jarig kind en deed P. zich op chatfora geregeld voor als een 16-jarige. „Dat was als grapje bedoeld”, zei hij toen de voorzitter hem daarop aansprak.

Het Openbaar Ministerie spreekt van laakbare feiten. „Er is sprake van een ernstige pedofiele problematiek die door een deskundige werd vastgesteld. Ik zie daar tot nu toe weinig verbetering in”, aldus de aanklager. „Als klap op de vuurpijl stelde de eerste beklaagde zijn eigen dochter ter beschikking voor verkrachting. Er werden zelfs foto’s van haar onderling uitgewisseld.”

De vader riskeert een celstraf van vier jaar waarvan de helft voorwaardelijk om hem de mogelijkheid te geven aan zijn seksuele problematiek te werken. Zijn kompaan riskeert een celstraf van drie jaar, eveneens met de helft voorwaardelijk.

Op 17 oktober spreekt de voorzitter het vonnis uit.

Koppel kan niet wachten om thuis te zijn en doen het achter een muur in Amsterdam

Stiefmoeder had seks met broertjes (13 en 15 jaar), terwijl vader zijn zoons aanmoedigde