in

Man stopt halter van 20 kilo in achterwerk om calorieën te verbranden

Fitnessen is gezond, maar dan moet je de attributen wel op de juiste manier gebruiken…

Het is een bekend fenomeen: (voornamelijk) mannen die met allerlei objecten in hun ‘onderbuik’ bij de eerste hulp aan komen kakken. Uitgegleden, zeggen ze dan. Tuurlijk, ‘uitgegleden’.

Een geval uit diezelfde categorie is een man in het Braziliaanse Manaus. Zijn symptomen: buikpijn, misselijkheid en… constipatie. Kortom, hij voelde zich niet zo senang. Verre van zelfs.

Röntgenfoto
Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, vertelde hij de aanwezige artsen over zijn klachten, maar niet over de oorzaak ervan. Volgens de dokters werkte de patiënt in eerste instantie ook niet zo goed mee aan het onderzoek. Alsof hij de waarheid achterhield. En dat bleek ook precies het geval te zijn.

Lees ook
Buren klagen nadat Amber 'dierengeluiden' maakt tijdens van bil gaan: "Ik schaamde me dood!"

Want toen meneer onder het röntgenapparaat moest plaatsnemen, werd al snel duidelijk wat de bron van de pijn was: een voorwerp van maar liefst twintig centimeter.

Handmatig verwijderd
Niet alleen had het ding een lengte van twee decimeter, het woog ook nog eens twee kilogram. Een zeer functioneel gewicht, zo bleek, aangezien het om een halter ging. Een fitnessgewicht ja.

Tijdens het een potje crossfit uitgegleden? Niet heel geloofwaardig, maar we geven hem het voordeel van de twijfel. Feit is in ieder geval wel dat het ding zich via zijn darmkanaal een weg naar boven had gebaand, om daar vervolgens lekker te blijven plakken. Zelf kreeg hij hem er niet uit en zelfs een stel artsen met een medische tang kregen de klus in eerste instantie niet geklaard.

Lees ook
Zwangere moeder steekt handen 6- jarige dochter in brand na stelen snoep

Uiteindelijk heeft een chirurg de halter er met zijn hand (hij droeg gelukkig wel een paar oerdegelijke rubberen handschoenen) uit kunnen trekken. Eind goed al goed. En als de beste man slim is, verzint hij voortaan een andere oefening om calorieën te verbranden. Dat lijkt ons wel zo verstandig.

Moeder vermoordt haar 3 kinderen – vader achtervolgd door laatste woorden van jongste zoon: “Stop mama”

Presentatrice Leonie ter Braak volledig uit de kleren: