in

Man negeert doktersbevel om verlamde vrouw in verpleeghuis te doen en reist met haar de wereld rond

Er zijn koppels die je geloof in de liefde herstellen. Dit is het verhaal van een echtpaar dat hun huwelijksgeloften serieus nam. En de man bleef zijn vrouw in haar ziekte bijstaan net zoals toen ze gezond was…

Liefde op het eerste gezicht
Het was 1958 en Andy Fierlit woonde een kerkelijk feestje bij in Pawtucket, Rhode Island. De ogen van de tiener vielen op Donna en het was liefde op het eerste gezicht. Hij vroeg Donna om een plakje kauwgom en dat was het begin van de rest van hun leven.

In 1966 trad het koppel in het huwelijksbootje en zodus werden ze, in plaats van middelbare school liefjes, man en vrouw. Ze brachten samen gelukkige jaren door en groeiden samen met hun vier kinderen uit tot een gezin van zes. Ze hadden ook nog 12 kleinkinderen.

Lees ook
Douaniers pakken man op vliegveld met slang in kont

Hersenbloeding
Donna was pas 45 jaar oud toen ze een hersenbloeding kreeg. Ze kreeg migraine tijdens het kerstfeest en besloot uit te slapen. De volgende dag kreeg ze een aneurysma dat haar leven helemaal zou veranderen en ze raakte gedeeltelijk verlamd. De artsen adviseerden Andy om haar in een verpleeghuis te plaatsen gezien de hoeveelheid zorg die ze nodig zou hebben een zware last voor hem en zijn gezin zou betekenen.

Maar terwijl Andy de suggesties van de dokter aanhoorde, kon hij alleen maar aan zijn huwelijksgeloften denken. Hij weigerde zijn geliefde vrouw in een verpleeghuis te plaatsen.

Reis rondom de 7 continenten
En nu is Donna 76 jaar oud. In de drie decennia dat ze verlamd is, heeft ze meer van de wereld kunnen zien dan de meeste mensen in hun hele leven zien, zelfs terwijl ze rolstoelgebonden is.

Dit komt allemaal door haar man Andy, die verliefd blijft op zijn vrouw.

Lees ook
Naomy, vriendin van kickbokser Rico Verhoeven, showt haar billen

“Zeker, het is een uitdaging, maar ik hou van Donna sinds ik haar heb ontmoet en kan het me niet anders voorstellen,” zegt Andy. Het koppel heeft er altijd van gedroomd om samen de wereld rond te reizen en heeft nu de zeven continenten bezocht.

Andy zegt over zijn vrouw: “Donna is niet mobiel en heeft problemen met haar kortetermijngeheugen, maar ze kan je het nummerbord van haar vader uit 1955 zeggen en ze is heel leuk om mee te reizen. We voelen een diepe liefde voor elkaar en we hebben altijd geloofd dat wanneer het leven je citroenen geeft, je limonade maakt.”

Andy Fierlit overleed in 2019 en Donna volgde het jaar daarop en overleed in 2020, volgens berichten op hun dochter Allison Fierlit Peters Facebook-account.

Ze waren een echte inspiratie en herinneren ons eraan dat huwelijksgeloften gemaakt zijn om te houden.

Deel dit inspirerende verhaal van een liefde die standhoudt met je vrienden en familie.

Baby van vier maanden en papa (48) overleden na ongeval op E40

3-jarig meisje en haar vader komen om bij aanslag in Istanboel