in

Man loopt met enorme Pitbull in Rotterdam – dit is wat er vervolgens gebeurt

Pitbulls hebben niet bepaald een erg goed imago. Van 1993 tot 2008 gold in Nederland zelfs de Regeling agressieve dieren. Deze regeling werd ingevoerd na een aantal incidenten waarbij kinderen waren doodgebeten.

De RAD verbood het fokken van pitbullterriërs. Het houden van een pitbullterriër geboren na 1993 was verboden. Het houden van oudere pitbullterriërs mocht slechts als ze gemuilkorfd waren, kort aangelijnd, en gecastreerd.

Er werd echter geconstateerd dat er geen vermindering was in het aantal bijtincidenten, ondanks de invoering van de wet.

Lees ook
Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

Uit onderzoek blijkt ook dat statistisch gezien pitbulls vaker betrokken waren bij bijtincidenten. Het is natuurlijk ook zo dat wanneer een pitbull goed doorbijt, het flinke gevolgen heeft aangezien het erg sterke honden zijn.

Naar waarschijnlijkheid zijn pitbulls en soortgelijke rassen die gezien worden als vechtershonden niet per definitie agressief.

Misschien komt het juist daar dit imago als vechthond, dat deze honden soms in de handen komen van de mensen die er juist niet goed mee om kunnen gaan.

De opvoeding en temperament van het baasje zijn erg belangrijk voor het gedrag en agressiviteit van een hond.

Daarom willen we juist laten zien dat pitbulls ook trouwe, lieve en loyale honden kunnen zijn. Laatst hadden we een verhaal over twee pitbulls die twee kinderen redden van een giftige koperkopslang. Vandaag hebben we weer een filmpje voor je, dat de andere kant van het verhaal laat zien.

Lees ook
50 stopwoordjes waar je onmiddellijk mee moet stoppen

De zeventig kilo zware viervoeter in de onderstaande video is erg goed getraind door zijn baasjes. Zijn baasjes wilde dit laten zien door met hun hond door Rotterdam Centrum heen te gaan lopen en de reactie van de mensen te filmen.

Wanneer mensen de hond genaamd Magnum voorbij zien lopen, blijkt de meerderheid totaal niet bang voor het dier.

In tegendeel, veel mensen benaderen de grote hond juist. Hij ziet er dan ook vriendelijk uit, vindt alles prima en kwispelt vrolijk met zijn staart.

Eigenaar Rasit Kaplan en zijn gezin tonen daarom ook aan dat er geen enkele aanleiding is om bang te zijn voor een flinke pitbull.

Mannen blijken echt last te kunnen hebben van aanstelleritis!

Moeder waarschuwt andere ouders nadat dochter (4) dodelijke infectie oploopt bij passen nieuwe schoentjes