in

Man gooit gans tegen steiger en houdt die vast aan poten tijdens het zwemmen

Een 41-jarige Roemeense arbeidsmigrant is door de politierechter in Breda veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de mishandeling van een Canadese gans bij de Noorderplas in Tilburg in juli van dit jaar. De verdachte was niet aanwezig tijdens de zitting, die bij verstek werd behandeld. Hij beweerde de gans te hebben geaaid, maar getuigen en bewijsmateriaal onthulden een schokkender verhaal.

De verdachte werd beschuldigd van het lokken van de gans met chips en vervolgens vol op het dier te springen toen het dichtbij kwam. Een getuige, die het incident zag plaatsvinden, beschreef hoe de gans in paniek raakte en probeerde te ontsnappen, maar werd tegengehouden door de verdachte. De getuige filmde kort nadat de gans al meerdere keren onder water was getrokken en de verdachte probeerde om aan de poten van het dier te zwemmen. Veren in het water getuigden van de worsteling.

Lees ook
Jongeman (19) belt in psychose aan bij drie woningen en deelt rake klappen uit: Vrouw (69) zwaargewond

De verdachte beweerde later dat hij de gans had opgepakt om te laten zien dat hij dat kon, maar de officier van justitie noemde het gedrag ‘schofterig’ en wees erop dat de gans zich niet kon verdedigen. Ze eiste een taakstraf van 30 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week.

Lees ook
Lichaampje van baby gevonden in vuilniszak op zolder

Hoewel het originele filmpje niet aan het dossier was toegevoegd, vond de politierechter voldoende bewijs voor de mishandeling. Hij noemde het gedrag ‘absurd en schofterig’ en oordeelde dat de verdachte een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke celstraf van een week zou krijgen. De taakstraf leek onuitvoerbaar omdat de man in Roemenië woont.

Vrouw probeert haar 3 kinderen te vermoorden door haardroger opzettelijk in badkuip te laten vallen

Bretly D had het gemunt op homo’s omdat hij is misbruikt door homo